De beste zorgverzekering

De zorgverzekering is misschien de belangrijkste verzekering in Nederland. Met deze verzekering zorg je ervoor dat je altijd de juiste zorg kunt krijgen, zonder meteen een toren hoge rekening voorgeschoteld te krijgen. Daarom is de zorgverzekering ook verplicht in Nederland. Gezondheid is belangrijk en daarom zijn we vaak op zoek naar de beste zorgverzekeringen van Nederland. Een uitgebreid pakket, zonder te hoge kosten. Lees verder om meer te weten over de beste zorgverzekeringen van 2024 en de verschillen tussen de beste en goedkoopste zorgverzekering van Nederland.

De beste zorgverzekeringen van Nederland

De beste zorgverzekeringen kun je vergelijken op Verzekering.nl. Er zijn veel verschillende verzekeraars die een zorgverzekering aanbieden. Er zijn er maar slechts een paar die bij de beste zorgverzekeringen van Nederland behoren. Deze zorgverzekeringen bieden een uitgebreide dekking met mooie extra’s. In combinatie met een goede service en een mooie prijs-kwaliteit verhouding.

De dekking van de beste zorgverzekering

In Nederland heeft de overheid de inhoud van de basis zorgpakketten wettelijk vastgelegd. Dit betekent dat je met een basisverzekering wordt vergoed voor noodzakelijke zorg. Ook heb je een wettelijk verplicht eigen risico van €385. Naast de basisdekking, dekt de beste zorgverzekering ook verschillende doktersafspraken. Denk aan bezoeken aan de fysio en tandarts. Vergelijk de premies en de daarbij behorende voorwaarden.

De beste zorgverzekeringen van 2024

Jaarlijks wordt er onderzocht welke zorgverzekering de beste zorgverzekering van het jaar is. Zo ook voor dit jaar, 2024. Één van de beste opties voor 2024 is de online zorgverzekering van FBTO. Dankzij de goede prijs-kwaliteit verhouding van de zorgverzekering die zij aanbieden, scoren ze erg hoog in 2024. FBTO biedt dit jaar de goedkoopste zorgverzekering aan. Deze bedraagt € 131,95 per maand voor 2024.

Redenen om de beste zorgverzekering af te sluiten

Door de beste zorgverzekering voor jou af te sluiten, kan je gebruik maken van een paar voordelen. Door verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en de polisvoorwaarden te lezen, kun je snel de beste zorgverzekering vinden.

Voordelen van de beste zorgverzekering

Het afsluiten van de beste zorgverzekering van Nederland kent enkele voordelen. Het goed vergelijken heeft ervoor gezorgd dat je uit bent gekomen bij een zorgverzekering die goed bij jou past. Hieronder staan een aantal voorbeelden van de voordelen:

 • Je betaalt nooit te veel premie
 • Je weet precies waar je wel en niet voor bent verzekerd
 • Je kunt zorgeloos gebruik maken van doktersafspraken en andere middelen

Risico’s als je niet de beste zorgverzekering afsluit

Zonder aandacht te besteden aan het afsluiten van een zorgverzekering, zorgt er voor dat je de voordelen hierboven beschreven misloopt. Daarnaast zijn er ook nog een paar risico’s die je loopt, als je niet de beste zorgverzekering hebt afgesloten. Hieronder staan enkele voorbeelden van de risico’s:

 • Je bent minder uitgebreid verzekerd
 • Je loopt kortingen op premies mis
 • Je weet niet in hoeverre kosten voor je gezondheid gedekt worden

Verschillen tussen de beste en goedkoopste zorgverzekeringen

Bij het afsluiten van een zorgverzekering laten veel mensen de maandelijkse premie zwaar meewegen in hun keus. Je kunt je afvragen of het afsluiten van de goedkoopste zorgverzekering wel de juiste beslissing is. Het kijken naar de hoogte van de premie, kan ervoor zorgen dat je geld bespaart. Echter is het ook belangrijk om te kijken naar de vrijheid van zorgkeuze en je persoonlijke zorgbehoeften. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar de polisvoorwaarden. Zo kom je niet voor onverwachte tegenvallers te staan.

Onze top 5 zorgverzekeraars

Waarop zijn de premies van de zorgverzekering gebaseerd?

De getoonde top 5 toont slechts de zorgverzekeraars waarmee wij een actieve samenwerking hebben en geeft nadrukkelijk geen totaalbeeld van de gehele zorgverzekering markt.
De hierboven getoonde vanaf premies zijn door ons zo zorgvuldig mogelijk berekend en zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Geboortedatum 01-01-1970
 • Postcode 9971 AA
 • Alleenstaand
 • Basisverzekering, zonder voorkeur voor type polis
 • Standaard eigen risico
 • Geen aanvullende dekking

Datum berekening: 13 november 2023

Overstappen en vergelijken op Verzekering.nl

Het is verstandig om elk jaar te kijken naar je huidige zorgverzekering. Vaak veranderen premies of pakketten bij verzekeraars in het nieuwe jaar. De kans is dan ook aanwezig dat je eventueel van plan bent om over te stappen. Lees verder om meer te weten over hoe je overstapt en hoe je de beste zorgverzekering voor jou vindt.

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering

Nadat je gebruik hebt gemaakt van de onafhankelijke vergelijker van Verzekering.nl, ben je tot de conclusie gekomen dat je momenteel niet verzekerd bent bij de beste zorgverzekering van Nederland. Overstappen van zorgverzekering kan dan tot en met 31 december. Door een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, wordt je oude zorgverzekering automatisch opgezegd door je nieuwe verzekeraar. Controleer dan goed of de oude zorgverzekering eindigt op 31 december en de nieuwe zorgverzekering start op 1 januari.

De beste zorgverzekeringen vergelijken

Jaarlijks goed onderzoeken of je huidige zorgverzekering nog wel de juiste is, kan geen kwaad. Door te kijken naar de veranderingen in de premies en polisvoorwaarden in het nieuwe jaar, kan het verstandig te zijn om over te stappen. Dankzij Verzekering.nl kun je nu gemakkelijk deze verschillen in kaart brengen. Maak gebruik van de onafhankelijke online vergelijker. Daardoor vind je de beste zorgverzekeringen voor jouw persoonlijke situatie. Vergelijk en sluit af via Verzekering.nl.

Zorgverzekering voor 2024 vergelijken

Scroll naar boven