Zakelijk

Besured zorgverzekering

Waarom Besured zorgverzekering
Besured is helaas gestopt met zorgverzekeringen. Vergelijk andere zorgverzekeraars en vindt de beste verzekeraar voor jouw zorg via Verzekering.nl

Vanaf 1 januari 2023 is Besured gestopt met het aanbieden van een zorgverzekering. Onderstaande informatie heeft betrekking op de oude zorgverzekering van 2022.

Besured biedt zorgverzekeringen aan die aansluiten op jongeren, studenten en young professionals. Besured heeft een uitgebreid basispakket, maar je kan zelf jouw pakket nog verder uitbreiden en je hebt een wettelijk verplicht eigen risico van € 385,-. Je kan jouw pakket naar jouw eigen behoeften en wensen samenstellen. Besured heeft geen verhoogd eigen risico. Sinds 2021 is VGZ de zorgpartner van Besured.

Basisverzekering van Besured

Voor iedere inwoner van 18 jaar of ouder van Nederland is de basisverzekering verplicht. Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg je vergoed krijgt via de basisverzekering. Je bent verzekerd voor een aantal zaken:

 • Anticonceptie (tot 21 jaar)
 • Hoortoestellen (25% eigen bijdrage voor verzekerden vanaf 18 jaar)
 • Bevalling en kraamzorg (zie voorwaarden voor details)
 • Buitenland, spoedeisende zorg (maximaal het tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor een behandeling) en niet-spoedeisende aandoeningen (na toestemming, tot 73% van het gemiddelde gecontracteerde tarief)
 • Fysiotherapie, oedeemtherapie en oefentherapie (zie voorwaarden voor meer details)
 • Medische specialistische zorg (trombosedienst, second opinion en dialyse)
 • Tandarts (zie voorwaarden voor meer details)
 • Verblijf (ambulance, ziekenhuisvervoer eigen auto en openbaar vervoer of taxi)
 • Overig (zie voorwaarden voor details)

Aanvullende verzekeringen van Besured

Als je een aanvullende verzekering van Besured hebt dan ben je voor meer zorg verzekerd. Je bent voor zorg verzekerd die het basispakket niet vergoed. Bij Besured zijn er drie aanvullende verzekeringen, maar je kan ook alles los verzekeren.

 • Anticonceptie vanaf 21 jaar
 • Buitenland Europa of Wereld
 • Fysio (geen, 6 of 9 behandelingen)

Tandartsverzekeringen van Besured

Als je meer tandzorg nodig hebt dan alleen de controle die elk half jaar plaatsvindt, dan is een tandartsverzekering een goede keuze. Besured heeft de volgende extra tandartsverzekeringen:

 • 75% tot € 150,-
 • 100% tot € 150,-
 • 75% tot € 250,-
 • 100% tot € 250,-

 

Premie van Besured

Wil je weten wat de premie is van de zorgverzekering van Besured dan kan je de vergelijker invullen en zo zie je wat de premie is van Besured en van andere zorgverzekeraars.

Declareren bij Besured

Het declareren is heel eenvoudig bij Besured. Als je zorgkosten hebt gemaakt en je zelf het bedrag hebt voorgeschoten kan je het later declareren. Je kan bij Besured declareren via de online omgeving, je mobiel of per post.

Online omgeving

Op de website van Besured kan je eenvoudig met je DigiD je declaratie indienen. Dit doe je door je gegevens in te voeren en vervolgens een foto van je nota of een goede scan up te loaden. De declaratie wordt dan na ontvangst binnen 14 dagen verwerkt.

Mobiel

Met de app van Besured kan je met je telefoon declaraties indienen. Je hoeft dan alleen een foto van de nota op de app te uploaden. Buitenlandse nota’s moeten wel eerst via de post gedeclareerd worden.

Opzeggen Besured

Het opzeggen van je zorgverzekering bij Besured kan alleen aan het einde van het jaar in de zorgperiode. Er moet dan wel voor de eerste van februari een nieuwe zorgverzekering aangevraagd worden. In enkele situaties mag je tussentijds jouw zorgverzekering van Besured opzeggen. Als je voor de eerste van januari overstapt naar een andere verzekering dan wordt de verzekering automatisch stopgezet. Als je jouw zorgverzekering op een ander moment wil opzeggen dan kan dat doen door met de klantenservice van Besured contact op te nemen via het telefoonnummer 078 6118111. De klantenservice is op werkdagen tussen 8.30 en 20.30 bereikbaar.

Tussentijds opzeggen

In sommige situaties kan je je zorgverzekering tussentijds bij Besured opzeggen. Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland gaat wonen, wanneer je gaat scheiden, wanneer je kind 18 wordt of als je collectief verzekerd bent maar je van baan verandert. Ook als je polisvoorwaarden in jouw nadeel veranderen kun je de verzekering tussentijds opzeggen.

Vergelijk Besured zorgverzekering

Bij Verzekering.nl kan jij je zorgverzekering vergelijken zodat jij het meeste uit jouw zorgverzekering kan halen. Je kan via ons gemakkelijk verschillende zorgverzekeringen bekijken en vergelijken. Zie je er een die goed bij jouw situatie past. Dan kun je zelfs via ons een zorgverzekering afsluiten. Via Verzekering.nl kun je verzekeringen afsluiten. Bekijk welke verzekeringen je via Verzekering.nl kan afsluiten met behulp van de button hieronder.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven