Zakelijk

Hoe kan ik mijn inboedelverzekering opzeggen?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Inboedelverzekering opzeggen

Als je je inboedelverzekering wilt opzeggen dien je contact op de nemen met je verzekeraar. Hierbij moet je rekening houden dat de meeste verzekeraars een minimale looptijd van een jaar hanteren bij een inboedelverzekering. Je kunt dan pas na een jaar jouw inboedelverzekering opzeggen. Na het eerste jaar ben je vrij om je inboedelverzekering op te zeggen wanneer je wilt. De meeste verzekeraars hanteren vaak een opzegtermijn van één maand.
Ook kun je je inboedelverzekering opzeggen door een opzegbrief in te vullen en op te sturen. Dit soort brieven kun je onder andere vinden op de website van je verzekeraar. Als je binnen 14 dagen na het afsluiten van je inboedelverzekering je je toch bedenkt, kun je deze nog kosteloos opzeggen. Dit wordt beëindiging in de bedenktijd genoemd.

Wanneer mag je je inboedelverzekering opzeggen?

Er zijn bepaalde momenten wanneer je wel en niet je inboedelverzekering mag opzeggen. Om een duidelijk overzicht te creëren zetten wij voor jou deze momenten even op een rijtje! Je mag je inboedelverzekering opzeggen wanneer;

  • Je gaat emigreren
  • Je gaat samenwonen; Heb je beide een inboedelverzekering? Dan is het noodzakelijk om de kortslopende inboedelverzekering op te zeggen. De langstlopende inboedelverzekering krijgt voorrang. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan mag je beide verzekeringen opzeggen indien je wilt kijken of er een andere inboedelverzekering voordeliger is.
  • Je na een jaar een nieuwe inboedelverzekering wilt afsluiten omdat je ergens anders goedkoper uit kan zijn.

Ben jij benieuwd of je met je huidige inboedelverzekering goedkoper uit kan zijn? Gebruik onze vergelijker.

Wanneer mag je je inboedel verzekering niet opzeggen?

  • Je gaat verhuizen. Bij een verhuizing is het niet toegestaan om je inboedelverzekering op te zeggen, omdat je dezelfde inboedel behoud. Je kunt wel je nieuwe inboedelwaarde en je nieuwe adres doorgeven.
  • Je je inboedelverzekering nog niet voor een jaar hebt afgesloten.
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven