Anker Insurance caravanverzekering

Vakanties zonder zorgen
Waarom Anker Insurance caravanverzekering
Met de Anker caravanverzekering profiteer je van tot 20% no-claimkorting bij schadevrije jaren. Je ontvangt ook korting als je de caravan alleen in Nederland gebruikt.

Met de caravanverzekering van Anker Insurance kun je met een gerust hart de weg op met de caravan. Anker biedt een ruime keuze aan dekkingen, zodat je de verzekering volledig kunt afstemmen op jouw behoeften. Met de Anker caravanverzekering kun je je caravan, stacaravan, tenttrailer of vouwwagen uitstekend verzekeren. Lees verder voor meer informatie over deze caravanverzekering.

Verschillende caravanverzekeringen van Anker

Je kunt bij Anker Insurance kiezen uit twee verschillende caravanverzekeringen: beperkt casco en volledig casco. Volledig casco is het meest uitgebreid van deze twee. Met volledig casco zijn dezelfde punten gedekt als bij beperkt casco en nog wat meer.

Beperkt casco

Met beperkt casco is schade door de volgende oorzaken gedekt:

 • Brand
 • Diefstal
 • Storm
 • Aansprakelijkheid
 • Hulpverlening
Volledig casco

Met de volledig casco caravanverzekering van Anker komt daar nog schade bij door:

 • Aanrijding
 • Vandalisme

Aanvullende dekkingen

Je kunt bij de caravanverzekering van Anker Insurance aanvullende dekkingen afsluiten. Bij de Anker caravanverzekering kun je kiezen uit 4 aanvullende dekkingen: hagel, vervangende caravan, gebruik van je caravan, en inboedel, voortent en luifel.

 • Hagel: Dit is een dekking die uitkeert bij hagelschade. Bij deze dekking geldt een eigen risico van €75, bovenop het door jou gekozen eigen risico. Met een hagelbestendig dak ontvang je korting en  je hoef je deze €75 niet te betalen.
 • Vervangende caravan: Als je door uitval van je caravan niet meer op vakantie kunt, of tijdens je vakantie niet meer in de caravan kunt verblijven, zal Anker je een vergoeding geven voor een vervangende caravan of een ander vakantieverblijf. Dit geldt je wanneer de caravan niet meer te gebruiken is door bijvoorbeeld een aanrijding, storm of diefstal.
 • Gebruik van je caravan: Deze dekking is van toepassing als je de caravan gebruikt voor verhuur, deelbezit en deelgebruik, of als je de toercaravan als stacaravan gebruikt. Met deze dekking mag je maximaal 9 maanden per jaar in je caravan verblijven, indien deze een vaste standplaats heeft. Als je de caravan als stacaravan gebruikt, moet deze van 1 december t/m eind februari in een stalling worden geplaatst. Als de caravan zich buiten de Benelux bevindt, op een beveiligde camping, is dit niet nodig.
 • Inboedel, voortent en luifel: Met deze dekking is de inboedel verzekerd, ongeacht of deze zich in de voortent, caravan of auto bevindt. Als je de voortent of luifel meeverzekert, geldt dezelfde dekking als voor je caravan.

MoneyView over Anker caravanverzekering

In april 2023 heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView een Special Item gepubliceerd over caravanverzekeringen. In dit onderzoek zijn 16 caravanverzekeringen geanalyseerd. De caravanverzekering van Anker Insurance werd beoordeeld met een maximale score van 5 van de 5 sterren op het gebied van voorwaarden. Hiermee staan ze op de eerste plaats van de 16 caravanverzekeringen op het gebied van voorwaarden. Je kunt de caravanverzekering van Anker gemakkelijk bij ons afsluiten.

Waarom Anker Insurance caravanverzekering

Met de Anker caravanverzekering profiteer je van tot 20% no-claimkorting bij schadevrije jaren. Je ontvangt ook korting als je de caravan alleen in Nederland gebruikt. Anker Insurance biedt een 24/7 alarmservice, die je altijd kunt bellen wanneer je onderweg bent met de caravan of problemen hebt langs de weg. De alarmservice van Anker staat klaar om je zo snel mogelijk te helpen, zodat je zorgeloos verder kunt reizen. Als je vrijwillig je eigen risico verhoogd krijg je premiekorting.

Caravanverzekeringen vergelijken

Wil je verder kijken dan de Anker caravanverzekering? Bij ons kun je gemakkelijk verschillende caravanverzekeringen vergelijken. Bovendien bieden wij over een hoop verzekeringen informatie om jou te begeleiden bij het maken van een keuze. Op onze website kun je alles lezen over de caravanverzekeringen. Klik op de ‘vergelijk caravanverzekeringen’ knop om gebruik te maken van onze vergelijker. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

Vergelijk caravanverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven