Vaarwel stoffige verzekeringsmap

Opstalverzekering nieuws

Vaarwel stoffige verzekeringsmap

1 minuut leestijd

De verzekeringsmap. Een map die je liever niet te vaak uit de kast haalt. Maar als je gaat verhuizen of als jouw gezinssituatie wijzigt is het toch noodzakelijk om alle polissen er weer bij te pakken. Het Verbond van Verzekeraars heeft goed nieuws. Over ongeveer twee jaar zal de stoffige verzekeringsmap overbodig zijn en kun je al jouw verzekeringen in één overzicht uploaden via internet.

In de komende twee jaar zal het Verbond een online platform ontwikkelen: de online poliskluis. Hierin kan iedereen straks zijn of haar lopende verzekeringen oproepen in één overzicht. Of je nu gebruik maakt van een computer, laptop of smartphone; je kunt het overal en altijd inzien.

Een tweede voordeel is dat je met behulp van de poliskluis snel kunt nagaan of je dubbel verzekerd bent. Het gebeurd vaak dat je vergeet bepaalde polissen op te zeggen nadat je bijvoorbeeld bent gaan samenwonen. Zonde van het geld natuurlijk. Daarnaast kun je in jouw online verzekeringsoverzicht ook zien of je belangrijke verzekeringen mist. Denk dan aan een inboedel, rechtsbijstand- of aansprakelijkheidsverzekering. Een vierde pluspunt is de mogelijkheid om iemand anders te machtigen. Dit kan noodzakelijk zijn in het geval van een plotseling overlijden of invaliditeit.

In 2017 moet de website online zijn. Gooi na het lezen van dit bericht dan ook niet direct alle mappen bij het grofvuil, maar heb nog eventjes geduld. Verzekering.nl houdt je op de hoogte.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven