Zakelijk

Is mijn inboedel ook verzekerd met een caravanverzekering?

Veelgestelde vragen caravanverzekering


Er is een verschil tussen een caravanverzekering en een zogeheten inventarisdekking. Een inventarisdekking is een soort inboedelverzekering. Je moet de inboedel (of inventaris) van je caravan dus apart verzekeren. De inventarisdekking is niet inbegrepen bij een caravanverzekering.

Caravanverzekering dekking

Met een caravanverzekering ben je verzekert tegen diefstal van of schade aan je caravan. Mocht je caravan niet meer bruikbaar zijn tijdens de vakantie, dan heb je recht op een vervangende caravan of ander verblijf. De caravanverzekering is alleen van kracht als de caravan is losgekoppeld van je auto. Tijdens het rijden met een caravan achter de auto valt eventuele schade door of aan de caravan onder de (wettelijke) aansprakelijkheidsverzekering van je auto.

Inventarisdekking bij een caravanverzekering

Een inventarisdekking bij een caravanverzekering is goed te vergelijken met een inboedelverzekering. In beide gevallen verzeker jij je spullen die in je huis of caravan staan. Bij een inventarisdekking moet je denken aan spullen die niet bij de standaarduitrusting van de caravan horen. Voorbeelden hiervan zijn; borden, gordijnen en sommige meubelstukken. De spullen die je van huis meeneemt vallen weer onder de reisverzekering. Denk dan aan je telefoon of kleding.

Voordelen van een caravanverzekering

Het afsluiten van een caravanverzekering zorgt voor enkele voordelen. Zo kun je met de caravanverzekering onbezorgd op vakantie. Maar er zijn ook nog andere voordelen:

  • Je kunt een vervangende caravan krijgen voor vier weken als je eigen caravan kapot gaat.
  • Tot twee jaar na de aankoop krijg je de nieuwwaarde van je caravan vergoed.

Caravanverzekering vergelijken en afsluiten

Een leuke caravan gevonden en wil je graag je caravan verzekeren? Om de juiste verzekering en aanvullende pakketten te vinden, kijk je nu op verzekering.nl. Hier kun je onafhankelijk de beste verzekeringen met elkaar vergelijken.

Uitzonderingen groene kaart caravan

Er zijn uitzonderingen waarbij de groene kaart wél verplicht is voor de caravan. In Duitsland, Polen en Spanje is het namelijk voor een caravan nodig wanneer deze zwaarder is dan 750 kg. Deze zware caravans hebben een eigen kenteken. Buiten de EU kan het zijn dat je de groene kaart op papier mee moet hebben. Op dit internationaal verzekeringsbewijs staan bijvoorbeeld gegevens over de verzekeraar, het kenteken van het verzekerde voertuig en de geldigheid van de verzekering.

Caravan-of camperverzekering afsluiten?

Het is goed om uit te zoeken welke verzekering het beste bij jou en je portemonnee past. Daar kunnen wij je mee helpen, want wij vergelijken een groot aantal verzekeraars van caravan-en camperverzekeringen.  Op die pagina kun je lezen over caravanverzekeringen. Verzekering.nl is een vergelijkingswebsite die zich kenmerkt door haar objectieve, professionele en vooral onafhankelijke houding in het zoeken naar de goedkoopste verzekering die het beste bij je past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven