Aparte wa-verzekering caravans

Caravanverzekering nieuws

Aparte wa-verzekering caravans

1 minuut leestijd
Caravans en aanhangwagens zwaarder dan 750 kilo vallen op dit moment onder de WA-verzekering van het trekkende voertuig. Met deze regel zijn wij een van de weinige landen in Europa die geen aparte WA-verzekering hebben voor caravans en dat moet anders vindt de directeur van het verbond voor verzekeraars. Op dit moment kan het nog wel eens voor verwarring zorgen wanneer een buitenlands voertuig in Nederland een caravan trekt. Om deze verwarring te voorkomen wordt er dus gepleit voor een aparte WA- verzekering voor caravans.

De Europese Commissie wil binnenkort alle wetgevingen die betrekking hebben op de aansprakelijkheid van voertuigen herzien. De directeur van het verbond voor verzekeraars vindt dit een uitgelezen moment om te kijken naar een aparte WA-verzekering voor caravans. Binnen Nederland vormt dit nog geen probleem, maar wanneer u naar het buitenland gaat kan de huidige wetgeving voor veel verwarring zorgen. Stel u krijgt pech in het buitenland en u moet met een vervangend voertuig terug naar Nederland. Dit vervangende voertuig heeft een autoverzekering volgens de regelgeving van het land waar deze verzekerd is. Dit betekent dat het voertuig verzekerd is, maar volgens die regelgeving is uw caravan niet verzekerd. De eventuele schade die u nu aanbrengt met deze caravan moet u dan ook zelf vergoeden. Als uw caravan een aparte WA-verzekering had, was dit niet het geval geweest en had u ook niet hoeven opdraaien voor deze kosten.

Dus om een duidelijke uniforme regelgeving binnen Europa te hanteren zou het goed zijn als ook in Nederland een aparte WA-verzekering komt voor caravans. De directeur van het verbond van verzekeraars heeft dit idee ook al voorgelegd aan het ministerie van justitie en veiligheid. Zodra hier meer over bekend wordt, kunt u het lezen op onze website: verzekering.nl. Daarnaast kunt u op onze website ook checken of uw autoverzekering nog de goedkoopste is.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven