Zakelijk

Waarom is een ongevallenverzekering een goed idee?

Veelgestelde vragen ongevallenverzekering


Onze top 5 ongevallenverzekeraars

Het afsluiten van een ongevallenverzekering zorgt voor een financiële buffer wanneer je invalide raakt bij een ongeluk. Dankzij de ongevallenverzekering sta je er in een moeilijke periode minder alleen voor. Het kan daarom een goed idee zijn om te overwegen om een ongevallenverzekering af te sluiten.

Dit zijn de grootste voordelen van een ongevallenverzekering

Het afsluiten van een ongevallenverzekering kent enkele voordelen:

  • Als eerst is het fijn dat je voor zo goed als alle ongevallen bent verzekerd. Er is maar een erg kleine groep ongevallen waarmee je geen recht hebt op een vergoeding.
  • Daarnaast ben je wereldwijd verzekert. De hoogte van de vergoeding die je ontvangt, hangt niet of van de locatie van het ongeval. In Nederland ben je net zo goed verzekerd als op vakantie in Australië.
  • Tot slot is het hele gezin meeverzekerd. Als je partner een ongeval heeft waardoor je partner invalide raakt, heb je net zo goed recht op een vergoeding als wanneer je zelf invalide raakt. Dit geldt ook voor thuiswonende kinderen tot 28 jaar.

Kosten ongevallenverzekering

Vergeleken met veel andere verzekeringen, is de ongevallenverzekering relatief goedkoop. De premie die je maandelijks betaalt, verschilt per situatie. Van een paar euro tot een paar tientjes kunnen premies van elkaar verschillen. De premie is dus relatief gezien erg goedkoop. Mocht je een beroep moeten doen op een ongevallenverzekering, dan heb je voor een lage prijs toch een financiële buffer. Zo’n financiële buffer kan ik moeilijke tijden erg van pas komen.

Waar moet ik op letten?

Bij het vergelijken en afsluiten van een ongevallenverzekering is het handig om naar de voorwaarden van de verschillende verzekeraars te kijken, zoals eindleeftijd van de verzekerde of de verplichte looptijd van de verzekering. Bedenk ook wie je mee wilt verzekeren en voor welk bedrag.

Ongevallenverzekering afsluiten

De juiste ongevallenverzekering vinden kan best een opgave zijn. Er zijn veel verschillende verzekeraars die een ongevallenverzekering aanbieden. Daar komt bij dat er verschillende vormen zijn. Om passende verzekering voor jouw situatie te vinden, kun je nu op verzekering.nl de beste ongevallenverzekeringen vergelijken. Verzekering.nl: dé onafhankelijke verzekeringsspecialist.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven