Zakelijk

Is er een maximale leeftijd voor een ongevallenverzekering?

Veelgestelde vragen ongevallenverzekering


Onze top 5 ongevallenverzekeraars
Er is geen officiële maximale leeftijd voor een ongevallenverzekering. Nergens in de wet staat aangegeven wanneer je te oud bent voor een ongevallenverzekering. De praktijk leert echter dat de maximale leeftijd voor een ongevallenverzekering tussen de 65 en 75 jaar ligt. De precieze leeftijd zal verschillen per verzekeraar.

Leeftijd van invloed op maandelijkse premie

Bij veel verzekeringen die betrekking hebben op je gezondheid gaat de premie omhoog naarmate je ouder wordt. Denk aan een overlijdensrisicoverzekering of enkele zorgverzekeringen. Bij de ongevallenverzekering speelt de leeftijd op het moment van afsluiten een kleinere rol in de maandelijkse premie. Of je nu 25 of 55 bent op het moment dat je een ongevallenverzekering afsluit, het zal geen invloed hebben op de maandelijkse premie.

Meeverzekeren met ouders

Tijdens het afsluiten van een ongevallenverzekering, krijg je de vraag wie je mee wilt verzekeren. Je kunt dan kiezen om alleen jezelf te verzekeren, maar ook om je partner en/of kinderen mee te verzekeren. Je kunt je kinderen alleen laten meeverzekeren als zij nog thuis wonen. Als je kinderen na hun studie het huis verlaten, zijn ze niet meer meeverzekert in je ongevallenverzekering.

Je uitwonende kinderen zijn nog wel meeverzekert als zij vanwege hun studie uit huis wonen. Je kinderen zijn dan meeverzekert tot en met de laatste dag van het kalenderjaar dat je kind 28 wordt. Als je kind, bijvoorbeeld, jarig is in september, dan is hij verzekert tot eind december.

Voordelen van een ongevallenverzekering

Het afsluiten van een ongevallenverzekering zorgt voor een stukje zekerheid. Als je een zwaar ongeluk hebt gehad, weet je dat er een financiële buffer op je staat te wachten, om zo een moeilijke periode door te komen. Maar een ongevallenverzekering kent ook andere voordelen. Zo is het hele gezin meeverzekerd en is de premie voor een ongevallenverzekering laag.

Ongevallenverzekering afsluiten

Op zoek naar een ongevallenverzekering? Op onze website kun je nu gebruikmaken van de onafhankelijke vergelijkingstool. Dankzij deze vergelijkingstool kun je nu de beste ongevallenverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bepaal wat je belangrijk vindt en ga op zoek naar de verzekeraar die de ongevallenverzekering voor jou aanbiedt.
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven