Zakelijk

Wat is een ongevallenverzekering?

Veelgestelde vragen ongevallenverzekering


Onze top 5 ongevallenverzekeraars
Een ongevallenverzekering is een verzekering waarbij je een vaststaand bedrag uitgekeerd krijgt als jij of een van je gezinsleden iets (ernstig) overkomt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een ongeluk of dat een gezinslid blijvend invalide raakt. Een vergoeding wordt ook uitgekeerd als jij of een van je gezinsleden komt te overlijden. Hoe groot de uitkering is, hangt af van je ongevallenverzekering en hoe ernstig de schade is.

Ongevallenverzekering betekenis

De kans dat jij of een van je gezinsleden iets ernstigs overkomt is niet groot. De zorgen als het mogelijk wel gebeurt zijn gigantisch. Er zijn niet alleen zorgen voor het welzijn van jezelf of een gezinslid, maar ook over de financiële kant. Dankzij een ongevallenverzekering hoef je je geen zorgen meer te maken over eventuele kosten of andere financiële tegenvallers. De verzekering keert namelijk een bedrag uit na een ernstig ongeval. Deze uitkering hangt af van de ernst van het letsel en de hoogte van de verzekering.Dekkingen en aanvullende ongevallenverzekeringen

Net zoals bij bijna alle verzekeringen, zul je ook voor een ongevallenverzekering een aantal keuzes moeten maken. Met verschillende dekkingen en eventueel aanvullende verzekeringen, kun je een ongevallenverzekering samenstellen die goed bij je persoonlijke situatie past. Veel verzekeraars bieden twee verschillende basisdekkingen aan, namelijk:
  • Ongeval & Blijvend letsel
  • Ongeval & Overlijden
Naast deze twee basisdekkingen, kun je vaak ook kiezen voor een aanvullende rechtshulpverzekering. Deze verzekering helpt bij eventuele juridische conflicten na een ongeval.

Ongevallenverzekering vergelijken op Verzekering.nl

Als je op zoek bent naar een goede ongevallenverzekering, dan is het verstandig gebruik te maken van Verzekering.nl. Op Verzekering.nl kun je namelijk alle up-to-date informatie vinden over desbetreffende verzekeraars en verzekeringen. Daarnaast kun je gebruikmaken van de onafhankelijke online vergelijker. Dankzij deze vergelijker vind je een goede ongevallenverzekering die voldoet aan jouw persoonlijke wensen en behoeften.
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven