Zakelijk

Wanneer keert een ongevallenverzekering een vergoeding uit?

Veelgestelde vragen ongevallenverzekering


Onze top 5 ongevallenverzekeraars

Een ongevallenverzekering keert alleen in specifieke gevallen uit. Een ongevallenverzekering keert alleen een vergoeding uit bij een ernstig ongeluk. Als je blijvend invalide raakt, heb je recht op een vergoeding uit je ongevallenverzekering. Ook als je, als verzekerde, komt te overlijden wordt er een vergoeding uitgekeerd. Deze vergoeding gaat naar je nabestaanden.

Hoogte van de vergoeding van een ongevallenverzekering

Het is te hopen dat je het nooit hoeft mee te maken, maar toch is het belangrijk om te weten wat de hoogte van je vergoeding van een ongevallenverzekering zal zijn. Dat is namelijk niet in alle gevallen gelijk. Als eerst wordt er gekeken naar de vergoeding bij invaliditeit. Daarna naar een vergoeding bij overlijden.

Vergoeding ongevallenverzekering bij invaliditeit

De vergoeding die je ontvangt van de ongevallenverzekering bij invaliditeit zal veel verschillen. Als eerst hangt het af van het verzekerde bedrag. Bij veel verzekeraars kun je zelf een bedrag bepalen of uit enkele bedragen kiezen. Vervolgens is de vraag in welke mate je invalide bent geraakt. Stel je raakt voor 70% invalide, dan heb je recht op 70% van het verzekerde bedrag. Als je voor 25% invalide raakt, heb je recht op 25% van het verzekerde bedrag.

Vergoeding ongevallenverzekering bij overlijden

Mocht je tijdens de looptijd van de ongevallenverzekering komen te overlijden, dan moet de verzekeraar ook een vergoeding uitkeren. Deze vergoeding wordt uitgekeerd aan jouw wettelijke erfgenamen. De hoogte van deze vergoeding hangt af van de polisvoorwaarden die je hebt afgesloten. De vergoeding als je komt te overlijden ligt lager dan de vergoeding voor invaliditeit.

Risico’s van geen ongevallenverzekering

Mocht je geen ongevallenverzekering hebben afgesloten en toch een ernstig ongeluk meemaken waardoor je blijvend invalide bent, dan zou het zomaar kunnen dat je in financieel zwaar weer terecht komt. De kans is groot dat je door het ongeluk je werkzaamheden niet of in mindere mate kunt uitvoeren. De hogere kosten zul je dan moeilijker de kop kunnen bieden.

Neem dus goed de tijd om te overwegen of jij een ongevallenverzekering nodig hebt.

Ongevallenverzekeringen vergelijken

Ongevallenverzekeringen worden bij veel verschillende verzekeraars aangeboden. Al deze verzekeraars hebben andere voorwaarden en premies. Om gemakkelijk enkele ongevallenverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je nu gebruik maken van een vergelijkingstool op Verzekering.nl. Druk op onderstaande knop om snel te starten met vergelijken. Hier vind je de beste verzekering voor jouw situatie.

Vergelijk ongevallenverzekering
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven