Zakelijk

Onderzoek naar de beste motorverzekeringen door MoneyView

Motorverzekering nieuws

Onderzoek naar de beste motorverzekeringen door MoneyView

2 minuten leestijd
Het is weer lente en dat betekent dat de motoren weer uit de garages worden gehaald. De echte liefhebber toert kilometers door het land. Wat moet u regelen voordat u op pad gaat?

In december 2023 heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView een onderzoek uitgevoerd naar tweewielerverzekeringen. Hierbij werden de motorverzekeringen, bromfietsverzekeringen en fietsverzekeringen onderzocht. In dit artikel zullen we ons specifiek richten op de beoordelingen van de motorverzekering. Wij hebben eveneens een artikel over fietsverzekeringen waarin de beoordeling van MoneyView wordt behandeld. Wil je weten welke motorverzekeringen als beste uit het onderzoek van MoneyView naar voren zijn gekomen? Lees dan verder.

Resultaten onderzoek naar motorverzekering door MoneyView

Voor het onderzoek naar de beste motorverzekeringen is gekeken naar zowel de beste voorwaarden als de beste prijzen. Voor beide onderzoeken zijn de drie verschillende dekkingen behandeld, namelijk de WA-verzekering, beperkt casco en all risk. De beste verzekeraar kan dus per dekking verschillen.

Voorwaarden

Voor alle drie de dekkingen zijn 16 verschillende verzekeringen onderzocht op het gebied van voorwaarden. Voor dit onderzoek zijn 48 kenmerken voor de WA-verzekering onderzocht, 91 kenmerken voor de beperkt casco verzekering en 92 kenmerken voor de all risk verzekering. De beste verzekeraars op het gebied van voorwaarden zijn:

FBTO en Interpolis delen de eerste plaats voor alle drie de dekkingen, elk met vijf van de vijf sterren. De motorverzekering van FBTO heeft na een jaar van de eerste plaats te zijn geweest, zijn positie weer ingenomen. Je kunt eenvoudig de motorverzekering van FBTO bij ons afsluiten. Klik hier om deze verzekering af te sluiten.

Prijs

Voor de WA-verzekering zijn 15 verschillende verzekeringen onderzocht op het gebied van prijs. Voor beperkt casco waren dit er 18 en voor de all risk verzekering waren dit er 20. MoneyView heeft een prijsanalyse gemaakt op basis van motoren met verschillende bouwjaren, gecombineerd met 45 postcodes, tweekilometrages en tien combinaties van leeftijden en schadevrije jaren. De verschillende combinaties resulteerden in 47.700 fictieve klantprofielen voor de WA-verzekering, 34.200 fictieve klantprofielen voor de beperkt casco verzekering en 20.700 fictieve klantprofielen voor de all risk verzekering. De beste verzekeraar op het gebied van prijs voor de verschillende dekkingen zijn als volgt:

Deze vier verzekeraars delen de eerste plaats op het gebied van prijs, elk met vijf van de vijf sterren. InShared staat voor het eerst op de eerste plaats. MoneyView heeft deze motorverzekering voor het eerst met vijf sterren beoordeeld. Dit bekent dat InShared het belangrijk vindt om hun motorverzekering te verbeteren. Ze willen het beste aanbod voor de klant kunnen bieden en blijven de motorverzekering innoveren. Je kunt eenvoudig de InShared motorverzekering bij ons afsluiten. Klik hier om deze verzekering af te sluiten.

Motorverzekering afsluiten

Ben je benieuwd welke motorverzekering het meest geschikt is voor jouw situatie? Het kan een uitdaging zijn om de juiste motorverzekering te vinden die aansluit bij jouw behoeften. Profiteer daarom van onze vergelijkingstool en vind moeiteloos de meest geschikte premie die past bij jouw wensen en eisen. Nadat je enkele gegevens hebt ingevuld, vindt onze vergelijker snel de beste verzekering voor jou. Klik op de ‘vergelijk motorverzekeringen’ knop om gebruik te maken van onze vergelijker. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je eenvoudig bij Verzekering.nl.

Vergelijk motorverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven