Zakelijk

Beste fietsverzekeringen volgens MoneyView

Fietsverzekering nieuws

Beste fietsverzekeringen volgens MoneyView

2 minuten leestijd

In december 2023 voerde het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView een onderzoek uit naar verzekeringen voor tweewielers. Dit omvatte verzekeringen voor motoren, bromfietsen en fietsen. In dit artikel zullen we de beoordelingen van de fietsverzekeringen behandelen. Op onze website hebben we ook een artikel over motorverzekering waarin de beoordeling van MoneyView wordt behandeld. Ben je benieuwd welke fietsverzekeringen als beste keuze uit het onderzoek van MoneyView naar voren zijn gekomen? Lees dan verder.

Dekkingen fietsverzekering

Voor de fietsverzekering wordt er onderscheid gemaakt tussen dekkingen voor diefstal + schade en alleen diefstal. Voor beide dekkingen zijn de beste verzekeraars op basis van prijs en voorwaarden onderzocht.

Resultaten onderzoek fietsverzekering door MoneyView

Diefstal + schade dekking

Voor de dekking diefstal + schade zijn 17 verzekeringen onderzocht. Voor de prijsanalyse zijn in totaal 47.250 profielen doorgerekend. Er is gekeken naar de premies voor ‘normale’ fietsen, bakfietsen en e-bikes. Voor de dekking diefstal + schade zijn de volgende verzekeraars als beste uit het onderzoek gekomen.

Op het gebied van voorwaarden:

Beide verzekeraars staan nieuw op de eerste plaats. Ze hebben allebei vijf van de vijf sterren gekregen voor de voorwaarden van hun diefstal + schade dekking. Je kunt eenvoudig de Univé fietsverzekering via ons afsluiten. Klik hier om deze verzekering af te sluiten.

Op het gebied van prijs:

  • Allianz Global Assistance
  • ENRA

Deze 2 verzekeraars hebben beide 5 van de 5 sterren gekregen voor de prijs van hun diefstal + schade dekking. Beide verzekeraars zijn vaker op de eerste plaats geëindigd. Zo is dit het 4e jaar op rij dat Allianz Global Assistance op de eerste plaats eindigt. Je kunt eenvoudig de ENRA motorverzekering en Allianz Global Assistance motorverzekering via ons afsluiten. Klik hier om de Allianz Global Assistance fietsverzekering af te sluiten.

Diefstaldekking

Voor de dekking diefstal zijn 10 verschillende verzekeringen onderzocht. In totaal zijn voor deze dekking ook 47.250 profielen doorgerekend, en is er net zoals bij de diefstal + schade dekking gekeken naar de premies voor zowel ‘normale’ fietsen, bakfietsen als e-bikes. Voor de diefstaldekking zijn de volgende verzekeraars als de beste uit het onderzoek gekomen.

Op het gebied van voorwaarden:

  • ANWB/Unigarant

Op het gebied van prijs:

  • ENRA

Dit is het 5e jaar op rij dat ANWB en Unigarant op een gebied van de fietsverzekering met vijf van de vijf sterren zijn beoordeeld. ENRA is voor beide dekkingen van de fietsverzekering met vijf van de vijf sterren beoordeeld op het gebied van prijs. Je kunt gemakkelijk de fietsverzekeringen van Unigarant en ENRA via ons afsluiten.

Fietsverzekering afsluiten

Wil je weten welke fietsverzekering het beste bij jouw situatie past? Het kan ingewikkeld zijn om een passende fietsverzekering te vinden. Maak daarom gebruik van onze vergelijker en vind eenvoudig de beste premie voor jouw wensen en behoeften. Na het invullen van wat gegevens vindt onze vergelijker snel de beste verzekering voor jou. Klik op de ‘vergelijk fietsverzekeringen’ knop om gebruik te maken van onze vergelijker. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

Vergelijk fietsverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven