Zakelijk

Met de motor op reis: wat moet u weten?

Motorverzekering nieuws

Met de motor op reis: wat moet u weten?

2 minuten leestijd
Een leuk avontuur in het vooruitzicht: op reis met uw motor. Het is bij een motorvakantie aan te raden om een aantal voorbereidingen te treffen, of u nu kilometers door Nederland maakt of liever door het buitenland toert. Waar moet u aan denken? Verzekering.nl zet het voor u op een rijtje.

Reisverzekering op reis met je motor

Voordat u op reis gaat met uw motor is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Zeker in vakantieperiodes bestaat het risico dat u een ongeluk krijgt door het drukke verkeer. In dat geval is het geen overbodige luxe om medische kosten gedekt te hebben. Daarnaast vergoedt een goede reisverzekering (deels) gestolen of verloren spullen. Ook schade aan bijvoorbeeld uw motorapparatuur kunt u vaak declareren bij uw verzekeraar. Als laatste kunt u overwegen om een annuleringsverzekering af te sluiten, voor als u uw reis onverwachts moet stoppen. U kunt een kortlopende of een doorlopende reisverzekering afsluiten. Benieuwd welke het beste bij u past? Vergelijk nu.

Motorreis: Motorverzekering en pechhulp

Als u een motor heeft bent u verplicht om hiervoor in ieder geval een WA-verzekering af te sluiten. Met een WA beperkt casco of Allriskverzekering heeft u een uitgebreidere dekking. Daarnaast is het is mogelijk om een verzekering af te sluiten voor pechhulp. Hiermee houdt u de kosten bij pech beperkt en wordt u als het goed is zo snel en efficiënt mogelijk weer veilig op weg geholpen. Heeft u wel de voordeligste motorverzekering? Vergelijk nu.

4 reistips voor reizen met de motor

Naast de nodige verzekeringen die u een veilig gevoel geven tijdens uw rit, wilt u natuurlijk zo veel mogelijk genieten van uw reis. Met deze tips maakt u uw reis nog aangenamer:

  • Reis licht. Neem zo weinig mogelijk mee. Zo beweegt u zich makkelijk rond. Bij de drogist kunt u mini toiletartikelen kopen, deze nemen niet zo veel ruimte in. Denk er ook aan dat u uw motorkleding het meest aan zal hebben.
  • Reis met een kleine groep. Hoe groter de groep, hoe groter de kans op een ongeluk. Zeker als u een langere tijd geconcentreerd moet rijden.
  • Neem een navigatiesysteem mee en probeer andere wegen dan de snelwegen en hoofdwegen. Op deze manier ziet u zo veel mogelijk van de omgeving en is optimaal genieten inbegrepen.
  • Boek verblijf tijdens uw trip. Dan heeft u tijdens uw reis nog alle vrijheid om te overnachten waar u wilt. Voordeel hiervan is ook dat u uw accommodatie nog even kunt bekijken voor u besluit er te blijven.

Kortom, als u goed verzekerd bent is er weinig om u zorgen over te maken. Daarnaast is het aan te raden om licht te reizen en met een kleine groep. Om zo veel mogelijk van uw omgeving te zien kunt u het best snel- en hoofdwegen vermijden. En als u onderweg uw verblijf boekt, bewaart u alle vrijheid. Verzekering.nl wenst u een fijne reis!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven