Zakelijk

Wat kost een motorverzekering?

Goedkope verzekeringen afsluiten voor je motor

Veelgestelde vragen motorverzekering


Een motorverzekering afsluiten moet een weloverwogen keuze zijn waar je eigen belangen en verwachtingen voorop staan. Als eigenaar van een motor wil je natuurlijk je voertuig beschermen tegen onverwachte schade. Daarnaast is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn van alle motorverzekeringen en wat je daarvan kunt verwachten. Er bestaan verschillende soorten motorverzekeringen, maar de belangrijkste vraag is hierbij: “Wat kost een motorverzekering?” Hieronder wordt deze vraag uitgebreid beantwoordt.

Het is vanzelfsprekend dat je geïnformeerd wilt zijn over de kosten van de motorverzekeringen voordat je je keuze maakt. Het antwoord op de vraag: “Wat kost een motorverzekering ongeveer?” is rond de € 15,- per maand. Toch verschilt het sterk per verzekeraar.

Gemiddelde kosten motorverzekering

Om meer een beter beeld te schetsen over dit onderwerp en de vraag “Wat kost een motorverzekering gemiddeld? “Te beantwoorden, is het handig om eerst een kijkje te nemen naar de motorverzekeringen die beschikbaar zijn.

  • WA
  • WA+
  • Allriskverzekering

Als je kiest voor de WA-verzekering dan kies je eigenlijk voor de goedkoopste. Dit is de verplichte motorverzekering die dekt alleen de schade die je aan anderen toebrengt. Wil je extra verzekerend zijn? Dan heb je de keuzes tussen WA+ en Allriskverzekering. Met WA+ ben je beschermd tegen brand, diefstal, stormschade en ruitschade. Met Allriskverzekering word je ook verzekerd tegen die schades, maar ook tegen de schade aan je eigen motor.

Maar wat kost een motorverzekering precies? Om meer duidelijke antwoord hierop te geven, laten we kijken naar de premiehoogte van enkele motorverzekeringen.

1. FBTO Motorverzekering WA – vanaf € 2,49

2. Univé Motorverzekering WA – € 2,61

3. Centraal Beheer Motorverzekeringen WA – € 3,46

4. OHRA Motorverzekering WA – € 4,13

5. Inshared Motorverzekering WA – € 4,15

6. HEMA Motorverzekering WA – € 6,30

De bovengenoemde motorverzekeringen laten de premiekosten zien als je kiest voor WA-motorverzekering zonder aanvullende dekkingen. Voor de meeste mensen is een WA-verzekering niet voldoende. Daarom is het verstandig om eerst te vergelijken en te kijken welke verzekeringstype het beste past bij je eigen voorkeuren. Als je toch meer bescherming wilt dan is WA+ de meest gekozen verzekeringstype. Afsluiten van een Allriskverzekering is raadzaam als je motor jonger is dan 3 jaar.

Wat speelt een rol bij het bepalen van de kosten van een motorverzekering ?

Bij het bepalen van de kosten van een motorverzekering wordt er gekeken naar enkele belangrijke punten.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen motorbestuurders onder en boven 25 jaar. Dus let hier wel op!

  • De dekking die je neemt naast je motorverzekering bepaalt de hoogte van je premie.
  • Aantal te rijden kilometers
  • Aantal schadevrije jaren
  • Woonplaats

Motorverzekering afsluiten?

Als je na het lezen van deze informatie een motorverzekering wilt afsluiten? Dan kun je gebruikmaken op Verzekering.nl van onze handige vergelijker. Wil je nog meer weten over de motorverzekeringen? Klik dan op deze link (motorverzekering)!

Direct vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven