Goedkoopste motorverzekeringen

De goedkoopste verzekeringen voor motor vergelijken.

Na de aankoop van een motor, is het belangrijk om een goede motorverzekering af te sluiten. Je hebt veel keus, aangezien er veel verschillende verzekeraars die een motorverzekering aanbieden. Niemand betaald graag te veel en zijn daarom vaak op zoek naar de goedkoopste motorverzekering. Goedkope motorverzekering vergelijken kan gemakkelijk en overzichtelijk via Verzekering.nl.

De verschillende motorverzekeringen

Als consument kun je kiezen uit verschillende soorten motorverzekeringen. Elke motorverzekering is anders. Daarom verschillende de verzekeringen ook in prijs. Hoe uitgebreider de motorverzekering, des te hoger de maandelijkse premie. Als je op zoek bent naar een zo goedkoop mogelijke motorverzekering, is het aan te raden om te kijken naar de verschillende WA-Motorverzekeringen. Deze motorverzekering zijn het goedkoopst. Lees hieronder dat de verschillende motorverzekeringen precies inhouden.  

De WA-Motorverzekering

De WA-Motorverzekering is de verplichte motorverzekering die je moet afsluiten in Nederland. Je zult dus minimaal de WA-Motorverzekering moeten afsluiten, na het kopen van een motor. De WA-Motorverzekering is de minst uitgebreide en daarmee ook de goedkoopste motorverzekering die je kunt afsluiten. Deze motorverzekering dekt alleen de schade die je met je motor aanbrengt aan anderen. Dit kan zowel letsel als materiële schade zijn. Schade aan je eigen motor of aan jezelf is niet vergoed. Dit zal je dus zelf moeten betalen. Door deze beperkte dekkingen, is dit de goedkoopste motorverzekering die je kunt afsluiten.

De Beperkt Casco motorverzekering

De Beperkt Casco motorverzekering is een uitgebreidere motorverzekering dan de WA-Motorverzekering. Naast de schade die je met je motor aan anderen aanbrengt, zijn er nog andere situaties waarin je schade vergoedt krijgt. Zo ben je ook verzekerd door schade door de storm. Ook de schade door brand is verzekerd. Mocht je motor (of onderdelen daarvan) gestolen worden, ben je daar ook voor verzekerd. Door deze uitgebreidere dekkingen, zal ook de premie wat hoger zijn. Toch bestaan er genoeg goedkope motorverzekeringen met de beperkt casco dekking.

De Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreider motorverzekering die je kunt afsluiten. Door de uitgebreide dekkingen, zal de premie hoger uitvallen dan voor de WA-Motorverzekering of de beperkt casco motorverzekering. Naast de situaties waarin je bent verzekerd bij de eerder genoemde motorverzekeringen, zijn er nog enkele specifieke situaties waarin je verzekerd bent tegen schade. Zo ben je verzekerd tegen schade door vandalisme. Ook schade door eigen schuld en aan je eigen motor is gedekt. Er mag dan uiteraard geen sprake zijn van opzet of roekeloosheid.

Factoren die voor de goedkoopste motorverzekering

De premie voor een motorverzekering wordt opgebouwd op basis van verschillende factoren. Deze factoren samen kunnen zorgen voor de goedkoopste motorverzekering. De premie verschilt dus per persoon. De hoogte van je premie is afhankelijk van de volgende factoren:
 • Leeftijd
 • Hoogte van het eigen risico
 • Woonplaats
 • Schadevrije jaren
 • Aantal gereden kilometers per jaar
 • Type dekking voor je motorverzekering
Deze factoren samen zorgen voor een gepersonaliseerde premie voor je motorverzekering. Door (bijvoorbeeld) het verplichte eigen risico vrijwillig te verhogen, kun je maandelijks besparen op je motorverzekering. Je zult dan wel zelf meer moeten meebetalen op het moment dat je schade hebt. Ook het beperken van het aantal kilometers en extra voorzichtig rijden, kunnen op termijn zorgen voor een lagere motorverzekering premie.

Redenen om de juiste motorverzekering af te sluiten

Er zijn veel verschillende redenen om de juiste motorverzekering af te sluiten. Door gebruik te maken van de onafhankelijke online vergelijker op Verzekering.nl, kun je gemakkelijk de juiste en goedkoopste motorverzekering vinden.  

Voordelen van de juiste motorverzekering

Het afsluiten van de juiste motorverzekering kent enkele voordelen. Door het goed vergelijken zorg je ervoor dat je de ideale motorverzekering hebt afgesloten, voor jouw situatie. Hieronder staan een paar voorbeelden van de voordelen van de juiste motorverzekering:
 • De motorverzekering is op maat voor jouw wensen en behoeften
 • Je betaalt nooit te veel premie
 • Je kunt zorgeloos gebruikmaken van je motor

Risico’s zonder de juiste motorverzekering

Door zonder voldoende aandacht te besteden aan de motorverzekering, loop je onbedoeld enkele risico’s. Daarnaast loop je ook nog een paar voordelen mis, zoals hierboven beschreven. Lees hieronder een paar voorbeelden van de risico’s:
 • Je loopt kortingen mis
 • Je bent niet op de hoogte welke schade wel en niet verzekerd is
 • Je bent onnodig verzekerd voor bepaalde situaties

De Goedkoopste motorverzekeringen vergelijken via Verzekering.nl

De goedkoopste motorverzekeringen vergelijken en afsluiten kan erg makkelijk op Verzekering.nl. Door gebruik te maken van handige informatie over motorverzekeraars en -verzekeringen, vind je makkelijk de motorverzekering die past bij jouw motor. De onafhankelijke online vergelijker zorgt voor een duidelijk overzicht van de beste en goedkoopste motorverzekeringen. Vergelijk, sluit af en bespaar op Verzekering.nl. Vergelijk motorverzekeringen
Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven