Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Opstalverzekering verplicht?

Antwoord

Opstalverzekering verplicht?

Is een opstalverzekering verplicht? Nee, het afsluiten van een opstalverzekering is niet verplicht. Het is echter wel slim om een opstalverzekering af te sluiten, omdat kosten door schade aan je woning erg hoog kunnen oplopen. Denk je eens in dat je hele woning door brand in de as wordt gelegd. Een opstalverzekering is een verzekering, waarmee je schade aan je huis en alles wat eraan vastzit kan laten dekken. Met een opstalverzekering ben je gedekt tegen schade aan je woning door onder andere brand, storm en inbraak. Het antwoord op de vraag: ‘is een opstalverzekering verplicht?’ is dus nee. Er bestaat geen wettelijke verplichting voor het afsluiten van een opstalverzekering. Wanneer je een hypotheek afsluit om een koopwoning te financieren wordt door de geldverstrekker (in de meeste gevallen) deze verzekering wel geëist. Dat is voor jezelf ook fijn anders moet je blijven betalen voor een hypotheek van een huis waar niet meer in te wonen valt.

Waarom is de opstalverzekering belangrijk?

Een opstalverzekering is niet verplicht. Echter is het wel verstandig om een opstalverzekering af te sluiten. Zonder opstalverzekering kan je flink in de problemen raken wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt in de woning en er veel schade is aangericht. Zonder opstalverzekering wordt er niks vergoed en kom je voor hoge en onverwachte kosten te staan.

Wat dekt de opstalverzekering?

De dekkingen die vaak voorkomen zijn:

  • Woningbrand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Diefstal, inbraak en vandalisme

Wat er precies gedekt wordt verschilt per verzekeraar. Lees daarom altijd de voorwaarden en vraag onze adviseurs om advies.

Wat zijn de gevolgen zonder het afsluiten van een opstalverzekering?

Als je de hypotheekakte gaat ondertekenen bij een notaris en je hebt geen opstalverzekering afgesloten kan het zijn dat je de hypotheekakte niet kunt tekenen en de overdracht van de woning op dat moment niet door kan gaan. Best vervelend uiteraard. Wanneer er schade aan de woning ontstaat door bijvoorbeeld brand of waterschade wordt dit niet vergoed en kom je zelf voor hoge kosten te staan die kunnen oplopen tot tien- of honderdduizenden euro´s.

Kies de juiste verzekering

Via Verzekering.nl kun je diverse verzekeraars van opstalverzekeringen vergelijken met elkaar. Een opstalverzekering is niet verplicht, maar het afsluiten van een opstalverzekering is absoluut aan te raden. Vergelijk via Verzekering.nl de goedkoopste opstalverzekeringen. Zie je een opstalverzekering, die goed past bij jouw situatie? Dan heb je de optie om de opstalverzekering via onze site af te sluiten. Druk op de knop hieronder en bekijk de goedkoopste opstalverzekeringen. Met onze online vergelijker vind je de beste opstalverzekering voor jouw situatie. Zo kom je niet voor hoge onverwachte kosten te staan en ben je altijd goed verzekerd bij schade.

Vergelijk opstalverzekering

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright