Zakelijk

Ben ik verplicht een opstalverzekering af te sluiten?

Veelgestelde vragen opstalverzekering


Is een opstalverzekering verplicht? Nee, het afsluiten van een opstalverzekering is niet verplicht. Het is echter wel handig om een opstalverzekering af te sluiten, omdat kosten door schade aan uw woning erg hoog kunnen oplopen.

Er bestaat geen wettelijke verplichting voor het afsluiten van een opstalverzekering. Wanneer je een hypotheek afsluit om een koopwoning te financieren wordt echter door de geldverstrekker (in veel gevallen) de opstalverzekering wel verplicht.

Waarom is de opstalverzekering belangrijk?

Een opstalverzekering is niet verplicht. Echter is het wel verstandig om een opstalverzekering af te sluiten. Zonder een opstalverzekering kan je flink in de problemen raken wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt in de woning en er veel schade is aangericht. Zonder een opstalverzekering wordt er niks vergoed en kom je voor hoge en onverwachte kosten te staan. Een opstalverzekering is niet verplicht, maar het kan wel voorkomen dat je financieel in de problemen komt.

Wat dekt de opstalverzekering?

Het is niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten, maar het is wel handig om tegen schade aan je woning verzekerd te zijn. De dekkingen die vaak bij de opstalverzekering voorkomen zijn:

  • Woningbrand;
  • Blikseminslag;
  • Stormschade;
  • Waterschade;
  • Diefstal, inbraak en vandalisme.

Wat er precies gedekt wordt, verschilt per verzekeraar. Lees daarom altijd de voorwaarden en vraag de adviseur om advies. Wij helpen je graag.

Wat zijn de gevolgen zonder het afsluiten van een opstalverzekering?

In het geval dat je een hypotheekakte gaat ondertekenen bij een notaris zonder een opstalverzekering te hebben afgesloten kan het zijn dat je de hypotheek niet krijgt. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, wanneer er schade aan de woning ontstaat door bijvoorbeeld brand of waterschade wordt dit niet vergoed en kom je zelf voor hoge kosten te staan. Deze kosten kunnen oplopen tot tienduizenden euro´s. Het is een eigen risico, daarom is een opstalverzekering niet verplicht.

Kies de juiste verzekering

Een opstalverzekering is niet verplicht, maar wel handig om te hebben. Met onze online vergelijker vind je de beste opstalverzekering voor jouw situatie. Zo kom je niet voor hoge onverwachte kosten te staan en ben je altijd goed verzekerd bij schade. Vergelijk gemakkelijk opstalverzekeringen en sluit de voordeligste opstalverzekering af.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven