Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Ben ik verplicht een opstalverzekering af te sluiten?

Antwoord

Nee. Het afsluiten van een opstalverzekering is niet verplicht. Het is echter wel handig om een opstalverzekering af te sluiten, omdat kosten door schade aan uw woning erg hoog kunnen oplopen.

Er bestaat geen wettelijke verplichting voor het afsluiten van een opstalverzekering. Wanneer je een hypotheek afsluit om een koopwoning te financieren wordt door de geldverstrekker (in de meeste gevallen) deze verzekering wel geëist.

Waarom is de opstalverzekering belangrijk?

Zonder opstalverzekering kan je flink in de problemen raken wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt in de woning en er veel schade is aangericht. Zonder opstalverzekering wordt er niks vergoed en kom je voor hoge en onverwachte kosten te staan.

Wat dekt de opstalverzekering?

De dekkingen die vaak voorkomen zijn:

  • Woningbrand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Diefstal, inbraak en vandalisme

(Wat er precies gedekt wordt, verschilt per verzekeraar. Lees daarom altijd de voorwaarden en vraag de adviseur om advies. )

Wat zijn de gevolgen zonder het afsluiten van een opstalverzekering?

Als je de hypotheekakte gaat ondertekenen bij een notaris en je hebt geen opstalverzekering afgesloten kan het zijn dat je de hypotheek niet krijgt. Wanneer er schade aan de woning ontstaat door bijvoorbeeld brand of waterschade wordt dit niet vergoed en kom je zelf voor hoge kosten te staan die kunnen oplopen tot tienduizenden euro´s.

Kies de juiste verzekering

Met onze online vergelijker vind je de beste opstalverzekering voor jouw situatie . Zo kom je niet voor hoge onverwachte kosten te staan en ben je altijd goed verzekerd bij schade.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright