Zakelijk

a.s.r. opstalverzekering

Waarom a.s.r. opstalverzekering
asr opstalverzekering afsluiten. Vergelijk opstalverzekeringen van alle aanbieders en vind de beste voor uw opstal via Verzekering.nl

De opstalverzekering van a.s.r. is een verzekering van jouw woonhuis, waarbij jouw woning onder andere verzekerd is tegen schade door brand, bliksem, lekkage en ontploffingen. Met de opstalverzekering van a.s.r. verzeker je niet slechts je muren, dak en vloer, maar ook kelders, bijgebouwen en zonnepanelen. Met een opstalverzekering is jouw woonhuis goed verzekerd tegen schade. Wil je meer weten over de asr opstalverzekering? Lees dan verder.

Wat is verzekerd bij de opstalverzekering van a.s.r.?

 • Schade aan jouw woonhuis door onder andere brand, rook, lekkage en overstroming.
 • Vervangend onderdak bij schade of ongevallen.
 • Vandalisme in jouw woning
 • Diefstal van onderdelen van jouw woning.
 • Noodvoorzieningen
Wat is niet verzekerd bij de opstalverzekering van a.s.r.?
 • Wanneer je schade veroorzaakt aan jouw woonhuis met opzet.
 • Wanneer je jouw premie niet hebt betaald.
 • Wanneer er schade veroorzaakt is door monteerfouten of constructiefouten.
 • Wanneer er schade is ontstaan tijdens de bouw of verbouwing van jouw woning.
 • Wanneer er schade is veroorzaakt door overstroming of grondwater.

a.s.r. opstalverzekering zonnepanelen

Als je zonnepanelen op jouw woning wilt laten zetten, is dat een zeer duurzame keus. Echter kost de aanschaf van zonnepanelen aardig wat euro’s. Bij schade of ongevallen zou het dan ook zonde zijn van jouw investering als de zonnepanelen kapot gaan. Bij a.s.r. is schade aan jouw zonnepanelen gedekt door de opstalverzekering op jouw woning, indien jouw zonnepanelen aan jouw huis vast gemonteerd zijn. De opstalverzekering dekt ook overige schade aan spullen die vastzitten in of aan het huis.

Wanneer is deze opstalverzekering iets voor jou?

 • Wanneer je jouw woning of monument wilt verzekeren tegen schade.
 • Wanneer je een praktijk of zaak aan huis hebt.
 • Wanneer je onderdelen van jouw woning verhuurt.

Opstalverzekering a.s.r.

Eigen risico a.s.r. woonhuisverzekering

Bij de a.s.r. opstalverzekering is het mogelijk om jouw eigen risico aan te passen. Voor schade die veroorzaakt is door storm, kun je kiezen voor een eigen risico van € 0 of € 375. Voor overige schadeoorzaken aan jouw pand kun je kiezen voor een eigen risico van € 0, € 100 of € 500. Voor het verzekeren geldt: hoe hoger je het eigen risico vaststelt, hoe lager het bedrag van de premie wordt voor jou.

Wat kost de a.s.r. opstalverzekering?

De premie die jij betaalt voor de a.s.r. woonhuisverzekering is afhankelijk van de waarde van jouw woning. Mocht jouw woning stijgen in waarde, dan wordt jouw premie verhoogt. Mocht jouw woning dalen in waarde, dan wordt jouw premie verlaagt. Daarnaast krijg je zelf ook de keuze of je jouw premie per maand, kwartaal, halfjaar of een jaar wilt betalen.

Vergelijken opstalverzekeringen

Vergelijk woonhuisverzekeringen op Verzekering.nl. Dit kan snel en eenvoudig op onze site. Het liefst werken we samen met alle verzekeraars. Jammer genoeg is dit niet altijd mogelijk. We zetten deze verzekering wel op onze website, omdat we het totale aanbod aan verzekeringen met je willen delen. Je kan dus geen a.s.r. woonhuisverzekering via ons afsluiten. Via de knop hieronder kan je zien welke verzekeringen je wel via ons af kan sluiten.

Vergelijk opstalverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven