Zakelijk

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Veelgestelde vragen reisverzekering


Als je een annuleringsverzekering voor je vakantie wilt afsluiten, moet je dit bij de meeste verzekeraars binnen 7 dagen na het boeken van de reis doen. Als je later dan de zeven dagen een annuleringsverzekering afsluit, zijn de al geboekte reizen hiervan uitgesloten, maar als je nog een tweede reis gaat boeken, kun je hier dus wel een annuleringsverzekering voor afsluiten.

Er zijn enkele reisverzekeraars die een iets ruimere marge van rondom 14 dagen hanteren voor het afsluiten van een annuleringsverzekering. Wil je weten welke dat precies zijn? Neem dan contact met ons op.

In plaats van elke keer voor een vakantie een kortlopende reisverzekering af te sluiten, kun je natuurlijk ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Hiermee ben je gedurende het hele jaar verzekerd voor je vakanties, zodat je niet meer hoeft na te denken over de termijn voor het afsluiten van een annuleringsverzekering en ben je het hele jaar verzekerd voor je vakantie. Doe dit wel op tijd, zodat je niet het probleem krijgt dat de al geboekte vakanties er niet onder vallen.

Let er ook op dat de vakantie alleen geannuleerd kan worden met een annuleringsverzekering als het gaat om een onverwachte gebeurtenis. Bestaande oorzaken of redenen zullen hier niet onder vallen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven