Zakelijk

Reisverzekering afsluiten

Onbezorgd op reis!

Reisverzekering afsluiten

Ik ga op reis en ik neem mee…? Risico is het antwoord. Hoewel je tijdens je reis je natuurlijk alleen maar bezig wilt houden met ontspannen en het doen van leuke dingen, kan het nou eenmaal voorkomen dat je tijdens je reis te maken krijgt met ongelukken of tegenslagen. Zo kan je koffer bijvoorbeeld beschadigd of zelfs gestolen worden. Of kan het zo zijn dat je vroegtijdig een einde moet brengen aan je reis. In zulke gevallen kan een reisverzekering je een goede uitkomst bieden voor het dekken van de kosten tijdens je reis. Alhoewel een reisverzekering niet verplicht is, is het wel zeer verstandig om deze verzekering af te sluiten. Tijdens je vakantie kun je namelijk te maken krijgen met ziekte, ongevallen of zelfs overlijden. Om niet alleen voor de oplopende en onverwachte kosten te staan, kan het slim zijn om een reisverzekering af te sluiten. Vergelijk de goedkoopste reisverzekeringen via Verzekering.nl. Lees gerust verder voor meer informatie.

Reisverzekering afsluiten. Welke verzekeringen zijn er?

Wanneer je een reisverzekering wilt afsluiten, dan heb je de keuze uit 2 verzekeringen: de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Welke verzekering het beste geschikt is voor jou is volledig afhankelijk van je situatie. Om al je vraagtekens weg te nemen zullen we even kort uitleggen wat de 2 verzekeringen inhouden:

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Als je een enkele keer per jaar op vakantie gaat, dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Wat is een kortlopende reisverzekering? Wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit, kun je jezelf verzekeren voor hulp tegen onverwachte kosten bij overlijden, ongevallen of ziekte. Je bent in Nederland niet wettelijk verplicht op een kortlopende reisverzekering af te stuiten. Desondanks is het afsluiten van deze verzekering wel zeer verstandig. Als er bijvoorbeeld een nare situatie plaats vindt bij noodgevallen, overlijden of ziekte, dan hoef je niet de kosten uit eigen portemonnee te bekostigen.

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie of weekendjes weg? Of houdt u ervan om spontaan een hotel te boeken? Met de doorlopende reisverzekering zijn al uw reizen precies verzekerd zoals u dat wilt. En dat al vanaf € 1,41 per maand. Het grote voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat u deze één keer afsluit. U bent dan het hele jaar door standaard verzekerd voor hulp en vervoer tijdens uw reizen.

Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, dan kan een doorlopende reisverzekering afsluiten een goede keuze zijn. Dit geldt ook als je meerdere keren per jaar weekendjes weggaat. Een doorlopende reisverzekering biedt dekking en hulp bij onvoorziene situaties tijdens je reis. Het voordeel van deze verzekering is dat je altijd verzekerd bent en dat je de verzekering slechts 1 keer hoeft af te sluiten.

Wat gebeurt er als ik geen reisverzekering afsluit?

Stel je voor dat je geen reisverzekering afsluit voor je vakantie, dan is dat niet het einde van de wereld. Het afsluiten van een reisverzekering is namelijk niet verplicht. Of je wel of niet een verzekering voor je reis afsluit is dus geheel afhankelijk van je eigen keuze. Echter kunnen er tijdens je reis dingen gebeuren waarop je niet zo gauw op gerekend kan hebben. Zo kun je schade krijgen aan je bagage. Of kan je zelfs ziek worden of in een ongeluk belanden. In zulke gevallen kunnen de kosten van schade erg hoog oplopen. Als je voorafgaand een reisverzekering afgesloten hebt, hoef je je daar net iets minder zorgen over te maken. Sluit online een reisverzekering af en dek jezelf in tegen kosten van materiele schade en letselschade, die je tijdens je vakantie oploopt.

Hoe hoog is de premie voor mijn reisverzekering?

Reizen zonder zorgen is iets wat we allemaal wel willen. Helaas kun je nou eenmaal tijdens je reis te maken krijgen met onaangename situaties, waar je niet altijd iets aan kunt doen. Gelukkig kun je jezelf altijd goed voorzien van hulp en dekking met behulp van een reisverzekering. Maar wat kost een reisverzekering afsluiten nou eigenlijk? De hoogte van je premie is afhankelijk van hoelang je op vakantie gaat en wat je precies wilt verzekeren. Ook is het belangrijk om te kijken welk type reisverzekering je wilt afsluiten. Ga je bijvoorbeeld vaker dan 1 keer per jaar op reis of vakantie? Dan is het aan te raden om een doorlopende reisverzekering te nemen. Waarom? In zulke gevallen zal deze vorm van de reisverzekering iets goedkoper zijn voor je. Wanneer je slechts 1 keer per jaar op reis gaat, dan kan het slim zijn om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Wil je een reisverzekering afsluiten? Bekijk dan gerust diverse reisverzekering via onze site. Via Verzekering.nl kun je de goedkoopste reisverzekeringen vergelijken.

Maak je reisverzekering compleet & verzeker aanvullend

Natuurlijk is het ook bij de reisverzekering mogelijk om je aanvullend te verzekeren. Je kunt je basisdekking van een doorlopende reisverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Dit is geheel optioneel. Bij aanvullende dekkingen voor een reisverzekering kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Ongevallen dekking
  • Annuleringsverzekering
  • Medische kosten
  • Wintersport

Online reisverzekering afsluiten via Verzekering.nl

Stel je voor dat je een reisverzekering wilt afsluiten? Waar kun je dan terecht? Bij Verzekering.nl natuurlijk. Verzekering.nl is een onafhankelijke, professionele en betrouwbare vergelijkingssites van verzekeringen. Via onze site kun je gemakkelijk en snel verzekeringen vergelijken en afsluiten. Wanneer je een reisverzekering wilt afsluiten, is het van belang dat de verzekering past bij je persoonlijke situatie. Daarom gebruiken wij bij Verzekering.nl vergelijkingstools, die aan de hand van je gegevens de goedkoopste reisverzekeringen weergeeft.

Vergelijk reisverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven