Overlijdensrisicoverzekering tot 85 jaar

Direct en veilig een verzekering afsluiten

Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars

Tot welke leeftijd loopt de Overlijdensrisicoverzekering?

De polisvoorwaarden bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kunnen bij elke verzekeraar verschillen. Voor veel verzekeraars ligt de maximale eindleeftijd van de verzekerde tussen de 75 en 80 jaar. Bij een paar verzekeraars is echter ook mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering tot je 85 jarige leeftijd af te sluiten. Het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen is daarom zeker de moeite waard. Dat doen wij graag voor je.

Premieverschillen

De gemiddelde leeftijd waarop mensen te komen overlijden, is de afgelopen decennia fors gestegen. Verzekeraars reageerden hier dan ook op met aanpassingen in de polisvoorwaarden. Zo werden premies voor overlijdensrisicoverzekeringen aangepast op basis van de zogenaamde ‘kans op overlijden’. Sommige verzekeraars bieden een overlijdensrisicoverzekering tot 85 jaar, echter ligt de premie daar dan hoger. De overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit als de verzekerde overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. De premies voor verzekeringen zijn de afgelopen jaren daarom sterk gedaald. Hoe hoog de premies van overlijdensrisicoverzekeringen nu zijn, kun je zien op Verzekering.nl. Vergelijk snel en gemakkelijk de verschillende premies via onze online vergelijker en sluit eenvoudig de verzekering af die het beste bij jou past.

Premieverschillen per leeftijd

De maximale leeftijd die je mag hebben bij het afsluiten van de verzekering, verschilt ook per verzekeraar. De gemiddelde maximale leeftijd is hierbij 70 jaar. De premie wordt wel hoger naarmate je leeftijd stijgt, omdat de kans van eveneens overlijden groter wordt binnen de gekozen looptijd. Bij het op late leeftijd afsluiten van de verzekering wordt de premie dus ook hoger. Bij sommige verzekeraars kun je echter kiezen om een variabele premie af te sluiten op je overlijdensrisicoverzekering. Deze leeftijdsafhankelijke overlijdensrisicoverzekering heeft elke maand een premie die past bij jouw leeftijd. Vooral aan het begin van de looptijd is dit erg voordelig door de lage premie. Tegen de tijd dat de verzekerde met de overlijdensrisicoverzekering 85 jaar is, zal je pas de hoogste premie moeten betalen.

Overlijdensrisicoverzekering tot 85 jaar afsluiten

Wij snappen dat het uitzoeken van een passende overlijdensrisicoverzekering als lastig kan worden ervaren. De verzekeraars bieden verschillende premies aan aan de hand van jouw situatie en wensen. Hierdoor is het goed om ze te vergelijken. Bezoek onze overlijdensrisicoverzekering pagina en vind een voor jou passende overlijdensrisicoverzekering.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven