Allianz overlijdensrisicoverzekering

Waarom Allianz overlijdensrisicoverzekering
Allianz overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen van alle aanbieders en vind de beste voor via Verzekering.nl

Een overlijdensrisicoverzekering bij Allianz zorgt voor financiële zekerheid voor je nabestaanden en kan al vanaf een paar euro per maand.

Voordelen en kenmerken van een Allianz overlijdensrisicoverzekering

De hoogte van de premie hangt af van je leeftijd, je gezondheid, of je rookt, de duur en het verzekerde bedrag. Er zijn dus veel factoren die meespelen bij de hoogte van de premie. Bij een Allianz overlijdensrisicoverzekering krijg je bijvoorbeeld korting als je niet rookt, of al 2 jaar gestopt bent met roken. Verdere voordelen en kenmerken van de Allianz overlijdensrisicoverzekering zijn:

 • Kan al vanaf een paar euro per maand;
 • Een bedrag tussen € 25.000 en € 500.000 verzekeren kan t/m 50 jarige leeftijd;
 • De verzekering loopt tot de maximale leeftijd van 75 jaar;
 • De minimale looptijd is 3 jaar;
 • Zelf samen te stellen;
 • Dekking vanaf aanvraag doordat je een voorlopige dekking krijgt;
 • Standaard dekking bij terminale ziekte;
 • Geen medische keuring door een arts, wel een gezondheidsverklaring invullen.

Vormen Allianz overlijdensrisicoverzekering

Bij Allianz kun je kiezen uit drie verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen;

 • Gelijkblijvend bedrag;
 • Lineair dalend bedrag;
 • Annuïtair dalend bedrag.

Bij Allianz kun je het volledig afstemmen op je persoonlijke situatie. Op onze website kun je bekijken welke soort verzekering voor jou het best geschikt is.

Allianz overlijdensrisicoverzekering koppelen aan de hypotheek?

Een Allianz overlijdensrisicoverzekering kun je koppelen aan je hypotheek. Er kan dan ook een hoger bedrag verzekerd worden dan dat nodig is voor de hypotheek. Na het aflossen van de hypotheek kunnen je nabestaanden dan zelf kiezen wat ze met het overgebleven bedrag doen.
Allianz werkt met een standaardbegunstiging waarbij jij zelf en een eventuele medeverzekeringnemer als begunstigde op nummer 1 staat, je partner op nummer 2, je kinderen op 3 en je wettige erfgenamen op 4. Deze begunstiging kun je zelf aanpassen naar wens, zolang de verzekering nog niet tot uitkering is gekomen.

Voorwaarden Allianz overlijdensrisicoverzekering

Een Allianz overlijdensrisicoverzekering kun je aanvragen vanaf 18 jaar en jezelf of anderen kun je verzekeren tot 66 jarige leeftijd. De maximale leeftijd voor een overlijdensrisicoverzekering is 75 jaar. De minimale duur waarop je de verzekering kan laten lopen is 3 jaar en de maximale duur is 57 jaar.
Het verzekerd bedrag bij aanvang is minimaal € 25.000,-. Het bedrag dat je maximaal kan verzekeren bij aanvang hangt af van jouw leeftijd.

Voor een overlijdensrisicoverzekering vul je bij Allianz een gezondheidsverklaring in. Deze bestaat uit vragen over je gezondheid en over ziektes, klachten en aandoeningen die je in de afgelopen 10 jaar hebt gehad. Allianz beoordeelt je antwoorden om vast te stellen of ze je kunnen verzekeren. In de meeste gevallen kun je zonder meer een overlijdensrisicoverzekering afsluiten vanaf al een paar euro per maand. Voor meer informatie over Allianz kun je hier terecht: Allianz

Een Allianz overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Wil je, naast de Allianz overlijdensrisicoverzekering, andere verzekeraars vergelijken? Veel mensen geven aan dat ze het ingewikkeld vinden om overlijdensrisicoverzekeringen goed te vergelijken. Daar kunnen wij je mee helpen, want wij vergelijken een groot aantal verzekeraars met overlijdensrisicoverzekeringen, waaronder Allianz. Op de pagina overlijdensrisicoverzekering kun je alles lezen over overlijdensrisicoverzekeringen. Verzekering.nl is een vergelijkingswebsite die zich kenmerkt door haar objectieve, professionele en vooral onafhankelijke houding in het zoeken naar de goedkoopste verzekering die het beste bij je past. Wij helpen je graag.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven