Zakelijk

DELA overlijdensrisicoverzekering

Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars
Waarom DELA overlijdensrisicoverzekering
Dela overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen van alle aanbieders en vind de beste voor via Verzekering.nl

Bij DELA kun je je overlijdensrisicoverzekering gemakkelijk zelf samen stellen en ben je al goed verzekerd vanaf een paar euro per maand.

Voordelen en kenmerken van een DELA overlijdensrisicoverzekering

Het DELA LeefDoorPlan, de overlijdensrisicoverzekering van DELA, kun je naar je eigen wensen en behoeften samenstellen. Zo kies je zelf welk bedrag je wilt verzekeren, de duur van de verzekering, de verzekeringsvorm en wie je wilt verzekeren. Verdere voordelen en kenmerken van de Dela overlijdensrisicoverzekering zijn:

  • Al vanaf een paar euro per maand goed verzekerd;
  • Praktische zorg en unieke nazorg na overlijden;
  • Een bedrag verzekeren kan tussen de € 10.000 en de € 1.000.000;
  • De verzekering loopt tot de maximale leeftijd van 75 jaar;
  • De minimale looptijd is 10 jaar, maximale looptijd 30 jaar;
  • Geeft opties voor kruislings verzekeren en premiesplitsing.

Er zijn drie vormen van de verzekering die je kan afsluiten, namelijk: gelijkblijvend, lineair dalend bedrag en annuïtair dalend bedrag. Hiermee bepaal je of het te betalen bedrag gedurende de looptijd gelijk blijft of daalt naarmate de DELA overlijdensrisicoverzekering doorloopt.

Wie verzekeren?

De DELA overlijdensrisicoverzekering kun je op één of twee levens afsluiten. Wanneer je samen met je partner de DELA overlijdensrisicoverzekering afsluit, kun je kiezen voor een kruislings verzekeren of voor premiesplitsing. Bij het kiezen voor kruislings verzekeren sluiten hebben jij en jouw partner ieder een eigen polis. Er is hier dus sprake van twee aparte dekkingen. Je sluit een eigen verzekering af op het leven van je partner. Dit is handig als jij en je partner gescheiden vermogens hebben. Bij een premiesplitsing is dit anders, hierbij is er sprake van één dekking op twee levens. In de polis staat dan dat jouw partner premie betaalt voor jouw leven en vice versa. In dit geval eindigt de dekking na het eerste overlijden. Premiesplitsing is bijvoorbeeld handig voor partners die samenwonen en partners met een geregistreerd partnerschap onder voorwaarden. Verder lezen over de verzekeraar DELA? Dat kan op deze pagina: DELA.

Overlijdensrisicoverzekeringen DELA

Verpanden van de verzekering

Een DELA overlijdensrisicoverzekering kun je gemakkelijk koppelen aan je hypotheek (het verpanden van je verzekering). Bij het overlijden van de verzekerde, tijdens de duur van de verzekering, wordt het verzekerde bedrag dan uitgekeerd aan je hypotheekverstrekker. Dit zorgt voor een dekking van je woonlasten voor koop- of huurwoning. De nabestaanden kunnen hierdoor hun financiële verplichtingen, zoals de huur/hypotheek of toekomstige studiekosten voor de kinderen, nakomen. Zo kan het leven door blijven gaan.

Gezondheidscheck DELA

Wanneer je het DELA overlijdensrisicoverzekering neemt, krijg je een korte vragenlijst over je gezondheid, na het invullen hiervan gaat de voorlopige dekking in.

  • Wanneer de verzekerde 50 jaar of ouder is en het aangevraagd verzekerd bedrag hoger is dan € 360.000 is er ook medische keuring nodig.
  • Wanneer de verzekerde jonger dan 50 jaar is geldt dat pas vanaf een aangevraagd verzekerd bedrag van € 500.001.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Wij helpen je graag om uit te zoeken welk bedrag je het beste kunt verzekeren, welke looptijd slim is en welke verzekeringsvorm het beste past bij jouw situatie. Zo kunnen we voorkomen dat je misschien te veel of juist te weinig verzekert. Op de pagina van overlijdensrisicoverzekering kun je alles lezen over overlijdensrisicoverzekeringen. Verzekering.nl is een vergelijkingswebsite die zich kenmerkt door haar objectieve, professionele en vooral onafhankelijke houding in het zoeken naar de goedkoopste verzekering die het beste bij je past.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven