Overlijdensrisicoverzekering kind

Direct en veilig een verzekering afsluiten

Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars

Financiële zekerheid voor je nabestaanden

Een gezin heeft vaak hoge uitgaven. Je kinderen wil je graag financiële zekerheid geven, zodat ze later kunnen studeren en sporten. Maar wat als er een ouder komt te overlijden? Dan valt er een deel van het inkomen weg. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je je gezin daarmee helpen. Sluit daarom een overlijdensrisicoverzekering af voor je kind. De verzekeraar keert namelijk het verzekerde bedrag uit aan je nabestaanden, zodat ze kunnen blijven wonen in het huis en eventuele andere vaste kosten kunnen blijven doorbetalen.

Uitgaven van een gezin

Een gezin geeft geld uit aan huisvesting. Een overlijdensrisicoverzekering is meestal gekoppeld aan een hypotheek, maar zelfs als u een huurwoning heeft, is het een goed idee om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Naast woonlasten heb je als gezin kosten voor water, gas, licht en verzekeringen. Kinderen moeten naar school en mogelijk naar een opvang. Naast deze grote uitgaven heb je ook andere uitgaven die je wilt betalen. Bijvoorbeeld dat je kinderen kunnen sporten en naar pianoles kunnen. Daarnaast wil je met het gezin op vakantie kunnen blijven gaan. Het kan dus handig zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten om je kind en partner financiële zekerheid te bieden.

Alimentatie stopt door overlijden

De betaling van alimentatie stopt wanneer degene die de alimentatie betaalt overlijdt. Voor deze situaties kun je ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Bij het overlijden wordt er dan een uitkering aan de kinderen en achterblijvende partner uitgekeerd. Hiermee bescherm je je nabestaanden tegen financiële problemen of schulden.

Overlijdensrisicoverzekering kind vergelijken

Voor het berekenen welk bedrag je bij de overlijdensrisicoverzekering voor je kind nodig hebt is het nuttig om niet alleen naar je je kosten van nu te kijken, maar ook om vooruit te kijken. Welke kosten gaan ze later maken? Den hierbij aan kosten voor studeren bijvoorbeeld. Welk bedrag uiteindelijk wordt uitgekeerd, bepaal je zelf. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan je kind financiële zekerheid bieden. Kijk op onze pagina overlijdensrisicoverzekering welke overlijdensrisicoverzekering voor je kind het beste bij jou past. Een overlijdensrisicoverzekering voor je kind afsluiten? Wij helpen je graag met het vergelijken van de verschillende premies.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven