Zakelijk

FBTO overlijdensrisicoverzekering

Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars
Waarom FBTO overlijdensrisicoverzekering
Met de overlijdensrisicoverzekering van FBTO kun je zelf kiezen welk bedrag je wilt verzekeren, welke premie je wilt betalen en wat voor soort verzekering je wilt.

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) van FBTO wordt een zelf bepaald bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden. Je nabestaanden ontvangen dit verzekerde bedrag als je overlijdt. Bij FBTO kun je eenvoudig je eigen overlijdensrisicoverzekering samenstellen. Je kunt kiezen welk bedrag je wilt verzekeren, welke premie je wilt betalen en wat voor soort verzekering je wilt.

Over de FBTO overlijdensrisicoverzekering

FBTO biedt 2 verschillende soorten premies aan: vaste premie en variabele premie. Deze premies zijn al vanaf enkele euro’s per maand. Je kan de FBTO overlijdensrisicoverzekering voor jezelf of voor een ander afsluiten. Als je bijvoorbeeld voor je partner verzekert, dan ontvang je een bedrag wanneer je partner komt te overlijden. Je moet minimaal 18 jaar zijn om de overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De persoon die je wilt verzekeren moet minimaal 15 jaar oud zijn. Bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering mag de verzekerde op de ingangsdatum niet ouder zijn dan 67 jaar. Voor een overlijdensrisicoverzekering zal je online een gezondheidsverklaring moeten invullen. Jouw gezondheidsverklaring wordt beoordeeld door de Medische Dienst. De Medische Dienst zal een advies geven of de verzekering gestart kan worden. FBTO zal het advies van de Medische Dienst opvolgen.

Wat vergoedt de overlijdensrisicoverzekering van FBTO?

Wanneer de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt, ontvangen de nabestaanden het verzekerde bedrag. Met de overlijdensrisicoverzekering van FBTO zijn de volgende punten gedekt:

Wel verzekerd
  • Als de verzekerde voor de einddatum overlijdt, dit geldt ook voor het buitenland.
  • Wanneer de verzekering nog niet is gestart, ontvang je een gratis ongevallendekking.
  • Als de verzekerde komt te overlijden door gevaarlijk beroep of sport.
Niet verzekerd
  • Bij niet eerlijk zijn over je gezondheid.
  • In het geval van zelfdoding binnen 2 jaar na het afsluiten.
  • Als de verzekering afgelopen is.

MoneyView over FBTO overlijdensrisicoverzekering

In januari 2024 heeft MoneyView, een onafhankelijk onderzoeksbureau, een gedetailleerde analyse gepresenteerd van overlijdensrisicoverzekeringen. Er zijn hierbij 32 producten met annuïtair dalende dekking, waarbij 2.728 klantprofielen werden doorgerekend en geanalyseerd. FBTO springt eruit in de ProductRating Prijs met annuïtair dalend voor de overlijdensrisicoverzekering. 

FBTO valt op doordat het voor de tweede keer in de prijzen is gevallen, waarbij het concurrenten heeft overtroffen in de categorie van annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekeringen met vaste premie. Dit duidt op een consistente prestatie en erkenning binnen deze specifieke productcategorie. Het behaalde resultaat is opmerkelijk gezien het gebruik van 42 criteria die zijn geselecteerd, geclusterd en gewogen door MoneyView voor de evaluatie van voorwaarden en mogelijkheden.

De annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering van FBTO onderscheidt zich door zijn aanbod van een vaste premie. Dit betekent dat verzekerden gedurende de looptijd van de verzekering kunnen profiteren van financiële stabiliteit en voorspelbaarheid, aangezien de premie gedurende deze periode constant blijft. Deze benadering draagt bij aan de aantrekkelijkheid van het product en heeft FBTO een positie in de top van de beoordeling opgeleverd.

Je kunt hier direct jouw overlijdensrisicoverzekering van FBTO aanvragen.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering van FBTO?

Met een overlijdensrisicoverzekering van FBTO hebben je nabestaanden minder financiële zorgen als je overlijdt. Dit zorgt voor zekerheid en rust voor jou en je gezin. Je hebt zelf de vrijheid om de hoogte van het verzekerde bedrag te kiezen. Dit bedrag ligt tussen de €10.000 en €750.000. Je kunt kiezen voor een vaste of variabele premie. Bij FBTO kun je eenvoudig je eigen overlijdensrisicoverzekering samenstellen. Je kunt kiezen welk bedrag je wilt verzekeren, welke premie je wilt betalen en wat voor soort verzekering je wilt. FBTO biedt, net als de meeste verzekeraars, 3 soorten overlijdensrisicoverzekeringen aan: gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering, lineair dalende overlijdensrisicoverzekering en annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. Er wordt eenmalig €69 gerekend voor het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering. Het verzekerde bedrag wordt alleen uitbetaald als de verzekerde overlijdt voor de einddatum van de overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering Vergelijken

Een overlijdensrisicoverzekering van FBTO iets voor jou? Via de ‘vergelijk verzekering’ knop hieronder kun je eenvoudig en snel je premie berekenen bij FBTO. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven