Zakelijk

Nationale-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering

Onze top 5 overlijdensrisico­verzekeraars
Waarom Nationale-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering
Nationale-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen van alle aanbieders en vind de beste voor jou via Verzekering.nl

Bij Nationale-Nederlanden kun je gemakkelijk een overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor maar een paar euro per maand. De overlijdensrisicoverzekering, ook wel ORV of nabestaandenverzekering genoemd, keert uit als je binnen de looptijd overlijdt. Met deze uitkering vangen jouw nabestaanden je wegvallende inkomen op. Hierdoor kunnen ze aan hun financiële verplichtingen blijven doen, bijvoorbeeld de hypotheek blijven betalen.

Voordelen van een Nationele-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering

Hieronder zijn de voordelen en kenmerken van de Nationale-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering nog even op een rijtje gezet:

 • Kan al vanaf een paar euro per maand;
 • Geen onverwachte aanpassingen in de voorwaarden zonder jouw toestemming;
 • Snel geregeld en direct verzekerd;
 • Korting op de premie voor niet-rokers;
 • De NN overlijdensrisicoverzekering kun je op elk gewenst moment opzeggen;
 • Via een adviseur kun je een bedrag verzekeren tot wel € 5.000.000,-;
 • De minimale looptijd is 5 jaar;
 • De verzekering loopt tot de maximale leeftijd van 75 jaar.

Voorwaarden overlijdensrisicoverzekering Nationale-Nederlanden

Bij de Nationale-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering kies je zelf welk bedrag je wilt verzekeren, de loopduur van de verzekering, wie je wilt verzekeren en de verzekeringsvorm. Als je direct online via NN wil verzekeren kun je een bedrag tot € 1.000.000 laten verzekeren. Als je je via een adviseur laat verzekeren bij NN kun je een hoger bedrag, namelijk tot € 5.000.000 laten verzekeren. De minimale looptijd van de NN overlijdensrisicoverzekering is 5 jaar. Welke looptijd handig is voor jou, hangt af van je situatie. Als je de verzekering wilt afsluiten voor je hypotheek is het handig om de verzekering gelijktijdig af te laten lopen met je hypotheek. Als je de Nationale-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering afsluit voor je kind, kun je het bijvoorbeeld laten stoppen als je kind zelfstandig op zichzelf kan wonen. De maximale leeftijd waarop je verzekerd kan blijven is 75 jaar.

Overlijdensrisicoverzekering Nationale-Nederlanden

Verzekerd bedrag bij Nationale-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering

Je kiest zelf welk bedrag je verzekerd bij de Nationale-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering en hoe hoog dus de uitkering is. Bij een gelijkblijvend bedrag moet het verzekerde bedrag wel minimaal € 9.250 zijn. Je kunt het verzekerd bedrag ook laten dalen. Dit kan met een lineair dalende of annuïtair dalende verzekeringsvorm. Dat kan handig zijn bij een hypotheek die je binnen de looptijd aflost. In dat geval kan ook het verzekeringsbedrag worden verlaagd. Als je voor een aflopende overlijdensrisicoverzekering kiest moet het verzekeringsbedrag minimaal € 18.500 zijn.

Premie Nationale-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering

De hoogte van de premie hangt af van een aantal factoren. Als je bijvoorbeeld niet rookt of al twee jaar niet meer gerookt hebt krijg je een lagere premie dan iemand die wel rookt. Verder hangt het ook af van:

 • De hoogte van het verzekerde bedrag;
 • De verzekeringsvorm;
 • Het aantal verzekerde;
 • De duur van de verzekering;
 • De leeftijd van de verzekerde;
 • De gezondheid van de verzekerde.

Je kan bij de NN overlijdensrisicoverzekering zelf kiezen of je de premie wilt betalen per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar.

NN overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Voor meer informatie over de Nationale-Nederlanden overlijdensrisicoverzekering kun je op onze NN pagina terecht. Wij helpen je graag om uit te zoeken welk bedrag je het beste kunt verzekeren, welke looptijd slim is en welke verzekeringsvorm het beste past bij jouw situatie. ‘Vergelijken, afsluiten en besparen’ dat is wat wij bij Verzekering.nl doen en waar wij voor staan. Gemakkelijk en duidelijk.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven