Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Met uw basiszorgverzekering heeft u als Nederlander altijd recht op onvoorziene noodzakelijke zorg, ook in het buitenland. Helaas worden met een basisverzekering bijna nooit alle kosten gedekt in het buitenland. De regel is namelijk dat de basisdekking alleen de kosten vergoed tot het bedrag dat de behandeling in Nederland zou hebben gekost. Het is alleen helaas zo dat in veel landen de medische kosten veel hoger liggen. Met een reisverzekering kunt u een uitgebreidere en hogere dekking afsluiten, zodat u niet onverwachte extra kosten hoeft te betalen.

Daarbij geldt het voordeel van een reisverzekering dat het eigen risico van uw zorgverzekering gedeclareerd kan worden op uw reisverzekering. Als uw medische zorg dus bijvoorbeeld door uw zorgverzekering wordt gedekt, maar u wel daarvoor eigen risico moet betalen, kunt u dit weer op de reisverzekering declareren. Dit geldt wel alleen als u geneeskundige dekking hebt meeverzekerd.

Als u zich met uw zorgverzekering aanvullend heeft verzekerd voor een dekking in het buitenland, kijk dan goed wat daaronder valt, zodat u niet dubbelop bent verzekerd.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

verberg
 v.a. 79,95 p/m

Overstappen van zorgverzekering
voor 2020?

Vind via verzekering.nl de zorgverzekering die het best bij jou past!

© copyright