Zakelijk

Dekt mijn zorgverzekering medische kosten in het buitenland voldoende?

Veelgestelde vragen reisverzekering


Met een basiszorgverzekering heb je als Nederlander altijd recht op onvoorziene noodzakelijke zorg, ook in het buitenland. Helaas worden met een basisverzekering bijna nooit alle kosten gedekt in het buitenland. De regel is namelijk dat de basisdekking alleen de kosten vergoed tot het bedrag dat de behandeling in Nederland zou hebben gekost. Het is alleen helaas zo dat in veel landen de medische kosten veel hoger liggen. Met een reisverzekering kun je een uitgebreidere en hogere dekking afsluiten, zodat je niet onverwachte extra kosten hoeft te betalen.

Daarbij geldt het voordeel van een reisverzekering dat het eigen risico van je zorgverzekering gedeclareerd kan worden op je reisverzekering. Als je medische zorg dus bijvoorbeeld door je zorgverzekering wordt gedekt, maar je wel daarvoor eigen risico moet betalen, kun je dit weer op de reisverzekering declareren. Dit geldt wel alleen als je een geneeskundige dekking hebt meeverzekerd.

Als je je met je zorgverzekering aanvullend hebt verzekerd voor een dekking in het buitenland, kijk dan goed wat daaronder valt, zodat je niet dubbelop bent verzekerd.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven