Zakelijk

ABN AMRO autoverzekering

Waarom ABN AMRO autoverzekering
Een autoverzekering bij ABN AMRO afsluiten heeft ook zijn voordelen, namelijk dat je vier jaar garantie krijgt op uitgevoerde reparaties.

ABN AMRO is van oorsprong een bank van Nederlandse origine, maar naast de bankzaken die ABN AMRO regelt, is het ook een autoverzekeraar. ABN AMRO is een autoverzekeraar voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

Een autoverzekering bij ABN AMRO afsluiten heeft ook zijn voordelen, namelijk dat je vier jaar garantie krijgt op uitgevoerde reparaties. Dit krijg je alleen als je het laat repareren door de ABN AMRO schadeservice.

De premie van een autoverzekering bij ABN AMRO

De premie die je betaalt bij het hebben van een autoverzekering bij de ABN AMRO verschilt enorm per situatie. Het hangt namelijk af van onder andere: je woonplaats, je leeftijd, je auto, en tot slot ook de schadevrije jaren. Als je nieuwsgierig bent naar welke premie jij moet betalen en of er niet meer voordeligere autoverzekeringen zijn, dan kun jij op onze site het aanbod van autoverzekeringen vergelijken.

De dekking van de autoverzekeringen

De ABN AMRO biedt een paar soorten dekkingen bij de autoverzekering. Je ben verplicht om je auto WA te verzekeren. Je kan ook een ruimere autoverzekering nemen. Dit is meestal ook slimmer. Je kan de autoverzekering van ABN AMRO op 2 manieren uitbreiden:

  • Jij kan jouw eigen auto extra verzekeren tegen diefstal, brand, ruitbreuk, storm en botsingen met dieren. (WA + Beperkt Casco)
  • All-risk – Met een allriskverzekering ben je ook verzekerd als jij zelf schuldig bent. je bent ook verzekerd tegen vandalisme. (WA + Volledig Casco)

ABN AMRO aanvullende dekkingen

Verder heeft ABN AMRO ook nog eens aanvullende autoverzekeringen. Met deze verzekeringen breid je de dekking uit van je autoverzekering. Hierdoor kan je autoverzekering nog beter passen bij je persoonlijke situatie. Je kan je verzekering uitbreiden met:

  • Een autorechtsbijstandverzekering
  • Ongevallen inzittendenverzekering
  • Pechhulpverzekering Nederland
  • Pechhulpverzekering Buitenland
  • Verlengde aanschafwaarde
  • Verlengde nieuwwaarde
Schade melden bij ABN AMRO

Het is verstandig om als eerst voordat je de schade bij ABN AMRO gaat melden de polis, het pakketnummer en de voorwaarden te checken. Daarna kan je eenvoudig de schade schriftelijk, telefonisch of online melden bij ABN AMRO.

Schade melden via de post

Bij deze optie wordt er een kopie gemaakt van het schadeformulier dat volledig is ingevuld. De voor en achter kant dienen gekopieerd te worden. Dit moet dan met de post naar de ABN AMRO gestuurd worden.

Schade melden via de app

Bij deze optie moet de app van de ABN AMRO worden gedownload op je mobiele telefoon. Eenmaal gedownload meld je de schade eenvoudig en snel in de app.

Schade melden via het internet

Bij deze optie moet je naar je persoonlijke omgeving op de website van ABN AMRO inloggen. Na het inloggen kan makkelijk op de site de autoschade worden aangemeld.

Autoverzekering opzeggen bij ABN AMRO

Je kunt na 14 dagen kosteloos annuleren wanneer je een autoverzekering opzegt. Dit doe je door schriftelijk de polis op te sturen. De verzekering zal dan eindigen om 00.00 uur op de dag dat je het opgezegd hebt. Dit gebeurt niet in het geval je een andere datum doorgeeft. Dan zal de verzekering stop worden gezet op de datum die jij zelf doorgegeven hebt.

MoneyView over ABN AMRO autoverzekering

In augustus 2023 heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau MoneyView een Special Item gepubliceerd over autoverzekeringen. In dit onderzoek zijn 42 Volledig Casco producten en 34 Beperkt Casco producten geanalyseerd. De autoverzekering van ABN AMRO werd beoordeeld met een maximale score van 5 van de 5 sterren op het gebied van voorwaarden, voor zowel Beperkt Casco als Volledig Casco. Dit is voor ABN AMRO al de zevende keer op rij dat ze vijf van de vijf sterren op voorwaarden behalen.

De verzekering staat bekend om zijn meest uitgebreide dekking voor cascoschades op de markt en blinkt opnieuw uit in nieuwwaarderegelingen. Deze erkenning onderstreept ABN AMRO’s toewijding aan kwaliteit en klantgerichtheid in autoverzekeringen.

Je kunt hier direct jouw autoverzekering van ABN AMRO aanvragen.

Autoverzekering afsluiten bij ABN AMRO

De autoverzekering van ABN AMRO kunt u alleen afsluiten als u een bankrekening bij ABN AMRO heeft. Benieuwd of een autoverzekering van ABN AMRO bij jou past? Via de ‘vergelijk autoverzekeringen’ knop kun je eenvoudig en snel je premie berekenen. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven