Hoe autoverzekering tijdelijk stopzetten?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Tijdelijk stopzetten is vaak verstandiger

Het is vaak verstandiger om je autoverzekering tijdelijk stop te zetten dan om hem helemaal op te zeggen. Tijdelijk stopzetten geeft je een aantal voordelen:

  • Je schadevrije jaren blijven voor 3 jaar geldig, ten opzichte van 1 jaar als je je verzekering opzegt.
  • Je verzekering start direct weer zodra je je auto weer gaat gebruiken of als je een nieuwe auto hebt.
  • Verzekeraars brengen geen kosten in rekening voor het tijdelijk stopzetten van je autoverzekering. Je moet wel eerst je kenteken schorsen bij de RDW. Dit kost wel € 73,- voor een personenauto tot 15 jaar oud.

Voorwaarden voor het tijdelijk stopzetten

Er zitten wel voorwaarden verbonden aan het tijdelijk stopzetten van je autoverzekering. Met de volgende voorwaarden zal je rekening moeten houden:

  • Je kan je verzekering telkens stopzetten voor maximaal 12 maanden. Daarna moet je er op tijd voor zorgen dat je het stopzetten verlengt als je het wilt laten doorlopen, anders riskeer je een boete omdat je auto niet verzekerd is.
  • Je auto moet tijdens deze periode op eigen terrein staan, dus niet op de openbare weg.
  • Zoals eerder gezegd moet je je kenteken schorsen bij de RDW voordat je de verzekering schorst. Dit kost € 73,-.
  • Na het schorsen van je kenteken bij de RDW is je auto ook niet meer APK-plichtig en betaal je geen wegenbelasting meer. Wel is het dus zo dat je auto op eigen terrein moet blijven staan, anders riskeer je een hoge boete. Hij mag ook niet in het buitenland staan.

Vergelijk autoverzekeringen bij Verzekering.nl

Wil je overstappen naar een andere autoverzekering of je oriënteren op wat er allemaal mogelijk is? Verzekering.nl geeft je gemakkelijk en snel een overzicht van autoverzekeringen van alle verzekeraars. Zo krijg je een duidelijk beeld van alle voorwaarden en de dekkingen. Nog meer vragen over autoverzekeringen? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven