Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Opzeggen autoverzekering

Wanneer u uw auto hebt verkocht, wilt u natuurlijk uw autoverzekering opzeggen. In dat geval moet u een kopie van uw vrijwaringsbewijs naar uw autoverzekeraar opsturen en door middel van een schriftelijke brief naar uw autoverzekeraar aangeven dat u uw autoverzekering wilt opzeggen. Indien u uw premie voor de aankomende maand al betaald hebt, krijgt u deze in de meeste gevallen terug van uw verzekeraar. Echter hoeft dit niet altijd zo te zijn, zorg er dus voor dat u de brief zo snel mogelijk opstuurt. Het aantal schadevrije jaren blijft 1 jaar geldig. Indien u dus langer dan een jaar geen autoverzekering heeft, komen de tot dan toe opgebouwde schadevrije jaren te vervallen.

Opschorten autoverzekering

U kunt er ook voor kiezen om uw autoverzekering op te schorten in plaats van op te zeggen. In dat geval blijft de verzekering wel in stand, maar hoeft u geen premie te betalen. Als u dan vervolgens weer een nieuwe auto koopt, kan uw verzekering op uw nieuwe auto worden bijgeschreven. U heeft dan dezelfde dekking op uw nieuwe auto als bij de vorige auto. Het voordeel van opschorten is dat uw schadevrije jaren drie jaar lang blijven staan.

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright