Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Autoverzekering opzeggen of opschorten?

Antwoord

Opzeggen autoverzekering

Wanneer je je auto hebt verkocht, wil je natuurlijk je autoverzekering opzeggen. In dat geval moet je een kopie van je vrijwaringsbewijs naar je autoverzekeraar opsturen en door middel van een schriftelijke brief bij je autoverzekeraar aangeven dat je je autoverzekering wilt opzeggen. Indien je je premie voor de aankomende maand al betaald hebt, krijg je deze in de meeste gevallen terug van je verzekeraar. Echter hoeft dit niet altijd zo te zijn, zorg er dus voor dat je de brief zo snel mogelijk opstuurt. Het aantal schadevrije jaren blijft 1 jaar geldig. Indien je dus langer dan een jaar geen autoverzekering heeft, komen de tot dan toe opgebouwde schadevrije jaren te vervallen.

Opschorten autoverzekering

Je kunt er ook voor kiezen om je autoverzekering op te schorten in plaats van op te zeggen. In dat geval blijft de verzekering wel in stand, maar hoef je geen premie te betalen. Als je dan vervolgens weer een nieuwe auto koopt, kan je verzekering op je nieuwe auto worden bijgeschreven. Je hebt dan dezelfde dekking op je nieuwe auto als bij de vorige auto. Het voordeel van opschorten is dat je schadevrije jaren drie jaar lang blijven staan.

Het is erg eenvoudig om te besparen op je autoverzekering en zoals je eerder hebt gelezen kan het je ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raad Verzekering.nl je aan om onze" class="redactor-linkify-object">https://www.verzekering.nl/autoverzekering/">onze vergelijker te gebruiken als je autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright