Zakelijk

Hoe kan ik mijn autoverzekering aanpassen?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Bij het afsluiten van een autoverzekering kies je altijd voor de beste dekking voor jou op dat moment. Na een tijdje zullen jouw behoefte veranderen en past de verzekering bijvoorbeeld niet meer bij de gedaalde waarde van de auto. Een advies is om de dekking van de verzekering te beperken bij het ouder worden van de auto. Je bespaart hiermee op je premie, maar als je net na het overzetten autoschade aanricht heb je pech. Het kan natuurlijk iedereen overkomen. Daarom is aan te raden om niet zomaar genoegen te nemen met een beperktere dekking.

Wanneer kan ik mijn dekking verlagen?

Je dekking verlagen kan bij de meeste verzekeraars pas als je contract afloopt. In de polisvoorwaarden staat altijd wat je moet doen als je iets wil veranderen aan je verzekering. Het verhogen van je dekking kan over het algemeen altijd. Houd er bij het verhogen van je dekking wel rekening mee dat je wel een hogere premie moet betalen voor je autoverzekering. Je premie zal dus wijzigen wanneer je je dekking aanpast.

Je autoverzekering tijdelijk stopzetten

Als je je auto tijdelijk niet gebruikt, kan je ervoor kiezen om je autoverzekering tijdelijk stop te zetten. Dit heet opschorten. Het voordeel van het opschorten van je autoverzekering, is dat je opgebouwde schadevrije jaren drie jaar geldig blijven in plaats van één jaar. Bij het opzeggen van je autoverzekering blijven je schadevrije jaren namelijk maar één jaar geldig. Ook kan je je verzekering meteen weer activeren zodra je de auto weer gebruikt. Voor het wijzigen van de dekking van je auto heb je een schorsingsbewijs nodig van het RDW. Deze stuur je als kopie mee aan je verzekeraar.

Autoverzekering wijzigen nieuwe auto

Bij het kopen van een nieuwe auto, verhuizen of een nieuw rekeningnummer, moet je deze wijziging van gegevens doorgeven via de tussenpersoon van je autoverzekering. In de polisvoorwaarden van je verzekering staat aangegeven wie jouw tussenpersoon is.

Het is verstandig om eerst een nieuwe vergelijking te maken als je van plan bent om de dekking van je autoverzekering aan te passen. Je kan er namelijk niet vanuit gaan dat je huidige verzekeraar nog steeds de meest voordelige optie is voor jou. Door het vergelijken van verzekeringen zie je gemakkelijk welke autoverzekering het beste voor jou is. Het is aan te raden om je huidige verzekering niet aan te passen maar om te gaan vergelijken. Een andere verzekeraar kan mogelijk een ruimere dekking aanbieden met een lagere premie. Het kiezen van een autoverzekering blijft een moment opname. Het is daarom ook aan te raden om elk jaar verzekeringen te vergelijken. Door te blijven zitten bij je huidige verzekering laat je misschien tientallen euro’s laten liggen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven