Zakelijk

Hoe kan ik een tijdelijke autoverzekering afsluiten?

Veelgestelde vragen autoverzekering


Het kan voorkomen dat je tijdelijk een auto in je bezit hebt. Bijvoorbeeld wanneer je een auto van Nederland naar het buitenland wilt exporteren of wanneer je een roadtrip gaat maken en daar speciaal een auto voor aanschaft. Daarnaast kan het zo zijn dat je een auto hebt die je alleen in bepaalde periode’s gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een cabrio waarin je alleen tijdens de zomermaanden rijdt? Dan kan het zo zijn dat je op zoek bent naar een tijdelijke autoverzekering.

De meeste autoverzekeringen zijn dagelijks opzegbaar

Aangezien tegenwoordig veel autoverzekeringen dagelijks opzegbaar zijn, heb je eigenlijk geen tijdelijke autoverzekering nodig. Je kunt immers op elk moment je autoverzekering opzeggen.Toch zijn er verzekeraars die een tijdelijke autoverzekering aanbieden. De meeste van deze tijdelijke verzekeringen zijn voor 15 dagen. Na het afsluiten krijg je de groene kaart en mag je de openbare weg op. Op je groene kaart is ook te zien in welke landen je verzekering geldig is.

Autoverzekering opschorten

Het is ook mogelijk om je autoverzekering op te schorten. Dit is een soort pauze in je verzekering. Je laat dan je auto schorsen en vraagt de opschorting aan door een schorsingsbewijs naar je verzekeraar te sturen met het verzoek je polis op te schorten. Let op: wanneer je verzekering opgeschort is, mag je niet met de auto de openbare weg op.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven