Zakelijk

Hoe kies ik de beste fietsverzekering?

Vergelijk op Verzekering.nl

Veelgestelde vragen fietsverzekering


Hoe kies je de beste fietsverzekering?

Als je een fiets hebt, kun je voor de vraag komen te staan: ‘moet ik mijn fiets verzekeren of niet?’. In het geval dat je een fietsverzekering overweegt is het belangrijk om te kijken naar een aantal factoren. Je moet jezelf dan de volgende vragen stellen:

 • In hoeverre ben je in staat om een nieuwe fiets te kopen in het geval van diefstal of schade?
 • Hoe groot is het risico dat je fiets wordt gestolen?
 • Hoe groot is het risico dat je fiets beschadigd raakt?
 • Wat is de waarde van je fiets?

Het is belangrijk dat je jezelf deze vragen stelt voordat je een fietsverzekering afsluit. Wil je toch een fietsverzekering afsluiten? Dan kun je de beste fietsverzekering 2022 vinden via Verzekering.nl. Druk de knop onderaan de pagina en vergelijk de goedkoopste fietsverzekeringen van 2022.

Welke fietsen kun je verzekeren?

Je kunt voor veel verschillende fietsen een fietsverzekeringen afsluiten. De soorten fietsen, die je kan laten verzekeren zijn:

 • E-bike
 • Gewone (stads)fiets
 • Racefiets
 • Bakfietsen

De beste fietsverzekering 2022

Het onafhankelijk onderzoeksbureau Moneyview deed in december 2021 onderzoek naar de beste fietsverzekering 2022. De fietsverzekering van de ANWB en Unigarant kwam hier als de beste fietsverzekering uit de bus van 19 fietsverzekeringen. Daarnaast hebben ze ook gekeken naar de voordeligste fietsverzekering. Hier kwam Allianz Global Assistance als voordeligste naar voren op basis van 44.100 verschillende situaties zoals leeftijd, postcodegebied en prijs van de fiets.

Als je zelf de beste fietsverzekering van 2022 wilt afsluiten, is het van belang dat je rekening houdt met je persoonlijke situatie. Je wilt natuurlijk niet onnodig veel betalen voor je fietsverzekering. Als je de beste fietsverzekering 2022 wilt afsluiten moet je rekening houden met:

 • Je type fiets;
 • De aanschafprijs van je fiets;
 • Je postcode;
 • Je leeftijd.

Deze bovengenoemde factoren hebben invloed op de hoogte van je premie voor een fietsverzekering. Wil jij de hoogte van je premie berekenen? Druk dan de knop onderaan de pagina en vul onze vergelijker in. Op deze manier kun je de goedkoopste fietsverzekeringen vinden, die het beste passen bij jouw persoonlijke situatie.

Beste verzekering E-bike

Een E-bike is over het algemeen geen goedkope investering. Daarom kan het verstandig zijn om je fiets te verzekeren met de beste verzekering voor de E-bike. Zo kun je jouw E-bike verzekeren tegen onder andere diefstal en beschadigingen. Het is aan te raden om je E-bike te verzekeren, aangezien er jaarlijks ongeveer 20.000 fietsen gestolen worden. Bekijk de beste verzekeringen tegen de scherpste premies op Verzekering.nl.

Vergelijk beste fietsverzekeringen 2022

Ben je opzoek naar de beste fietsverzekering 2022? Dan kun je bij ons goed terecht. Via Verzekering.nl kun je de beste fietsverzekeringen vergelijken met elkaar. Als je onze vergelijkingstool invult, laten wij de best mogelijke fietsverzekeringen voor jou zien. Wij kijken hierbij naar jouw persoonlijke situatie, zodat jij een fietsverzekering kan afsluiten die ideaal bij jouw situatie past. Druk de knop hieronder en vergelijk en vind de beste fietsverzekering 2022.

Vergelijk verzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven