Zakelijk

Is mijn helm automatisch meeverzekerd bij een scooter- en brommerverzekering?

Veelgestelde vragen scooterverzekering en brommerverzekering


Is mijn helm automatisch meeverzekerd bij een scooter- en brommerverzekering?

Bij het afsluiten van een brommer- of scooterverzekering wil je weten of je helm en andere accessoires automatisch meeverzekerd zijn. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste punten:

Dekking van de helm

Bij de meeste verzekeraars is de helm niet automatisch meeverzekerd onder een basisverzekering. De dekking van de helm hangt af van het type verzekering en de specifieke polisvoorwaarden.

WA-verzekering

Een WA-verzekering biedt alleen dekking voor schade die je aan anderen veroorzaakt. Helmen en andere accessoires vallen hier doorgaans niet onder.

WA+ en Allrisk

Bij een WA+ (Beperkt Casco) verzekering en een Allrisk (Volledig Casco) verzekering is er meer kans dat accessoires zoals helmen meeverzekerd kunnen worden. Dit is echter vaak afhankelijk van de verzekeraar en kan variëren:

  • Standaard meeverzekerd: Sommige verzekeraars dekken de helm standaard bij een Allrisk polis.
  • Aanvullende dekking: Bij andere verzekeraars kun je accessoires zoals helmen aanvullend meeverzekeren tegen een extra premie.

Aanvullende verzekering voor accessoires

Veel verzekeraars bieden de optie om accessoires, waaronder helmen, apart te verzekeren. Dit kan een verstandige keuze zijn als je dure accessoires hebt die je goed wilt beschermen tegen schade of diefstal.

Voorwaarden en opties

De voorwaarden voor het meeverzekeren van een helm kunnen sterk variëren. Enkele belangrijke punten om op te letten:

Maximale vergoedingen: Sommige polissen hebben een limiet op de vergoeding voor accessoires.
Diefstalbeveiliging: Voor dekking bij diefstal kan een verzekeraar eisen dat je voertuig met een goedgekeurd slot is beveiligd.
Eigen risico: Informeer naar het eigen risico dat van toepassing is op accessoires.

Conclusie

Of je helm automatisch meeverzekerd is bij een scooter- en brommerverzekering hangt af van de verzekeraar en het type dekking dat je kiest. Bij een WA-verzekering is dit meestal niet het geval. Bij WA+ en Allrisk polissen is er meer kans op dekking, maar vaak is een aanvullende verzekering voor accessoires nodig. Het is daarom essentieel om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen en bij je verzekeraar te informeren naar de specifieke dekking voor je helm en andere accessoires. Wil je de beste verzekering vinden die aan jouw behoeften voldoet? Vergelijk dan de mogelijkheden op Verzekering.nl om de meest passende dekking te kiezen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven