Tomos verzekeren

De beste tomos verzekeringen vergelijken

Tomos is een populair merk brommermerk in Nederland, dat opgericht is in Slovenië. Om je Tomos brommer goed te verzekeren, is het belangrijk om een goede Tomos verzekering af te sluiten. Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen vervelende gebeurtenissen, die financiële risico’s met zich mee brengen. Op deze pagina vind je handige informatie over hoe je een Tomos moet verzekeren, verschillende Tomos verzekeringen. Ook vind je informatie over de gemiddelde kosten voor een Tomos brommerverzekering. Je Tomos verzekeren, kan gemakkelijk via Verzekering.nl.

De Tomos brommerverzekering

Er bestaan verschillende soorten brommerverzekeringen in Nederland. Een specifieke Tomos brommerverzekering bestaat alleen niet. Desondanks is het wel verplicht om een brommerverzekering voor je Tomos af te sluiten. In Nederland ben je verplicht om minimaal een wettelijke aansprakelijkheid (WA) brommerverzekering af te sluiten. Dit zorgt voor een minimale dekking van schade. Je moet dus een Tomos brommerverzekering afsluiten.

De Tomos WA-brommerverzekering

Zoals eerder genoemd, is de WA-brommerverzekering verplicht om af te sluiten in Nederland. De WA-brommerverzekering is de minst uitgebreide brommerverzekering die je kunt afsluiten en daarmee ook de goedkoopste. Met de WA-brommerverzekering ben je verzekerd tegen schade die je met je brommer veroorzaakt bij een ander. Dit kan gaan over zowel materiële als letselschade. Schade aan je eigen brommer wordt dus niet vergoed met de WA-brommerverzekering. Die schade zou je dus zelf moeten betalen.

Het Tomos Beperkt Casco-pakket

Het Tomos Beperkt Casco-pakket is een uitgebreidere variant op de WA-brommerverzekering. Niet alleen de schade die wordt verricht aan anderen wordt vergoed, maar ook wat andere specifieke situaties. Zo is de schade door storm of brand ook vergoed. Aan dit soort schade kun je als eigenaar niks aan doen. Ook schade door diefstal is meeverzekerd. Deze dekking is daarom ook duurder dan de WA-brommerverzekering.

De Allrisk Tomos brommerverzekering

De Allrisk Tomos brommerverzekering is de meest uitgebreide brommerverzekering die je kunt afsluiten. Met deze Allrisk verzekering ben je tegen veel verschillende soorten schade verzekerd. Naast de schade aan anderen en de schade door storm of brand, ben je ook verzekerd tegen vandalisme. Daarnaast is de schade door je eigen schuld ook meeverzekerd. De meest uitgebreide is ook de duurste brommerverzekering die je kunt afsluiten.

De kosten van een Tomos brommerverzekering

Over het algemeen zijn de kosten van een Tomos brommerverzekering lager dan van andere merken. Dit komt doordat Tomos vooral oudere modellen heeft. Sinds 2018 worden er geen nieuwe modellen meer geproduceerd. Deze oudere modellen zakken in waarde na verloop van tijd. De maandelijkse premie zakt dan mee.

Gemiddelde kosten voor een brommerverzekering

De kosten voor een brommerverzekering variëren tussen verschillende personen en situaties. Aan de hand van verschillende factoren, zal de hoogte van je maandelijkse premie worden bepaald. Dankzij de onafhankelijke online vergelijker op Verzekering.nl, kun je gemakkelijk de goedkoopste brommerverzekering vinden. Doordat Tomos sinds 2018 geen nieuwe scooters meer produceert, is de waarde van de meeste Tomos brommers aan het dalen. Hierdoor zullen de kosten voor je brommerverzekering laag zijn. Voor minder dan €10 kun je al een simpele Tomos brommerverzekering afsluiten.

Factoren die de premie beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de hoogte van je premie. Iedereen wil natuurlijk een zo laag mogelijke premie, voor een zo uitgebreid mogelijke verzekering. In grote lijnen hangt de premie dus af van je persoonlijke situatie. De kosten van een Tomos brommerverzekering zijn per persoon verschillend. De factoren die je premie beïnvloeden, zijn:

 • Bouwjaar van je Tomos brommer
 • Leeftijd
 • Schadevrije jaren
 • Type Tomos
 • Woonplaats

Redenen om de juiste Tomos brommerverzekering af te sluiten

De aanschaf van een Tomos brommer, zorgt ervoor dat je enkele zaken goed moet regelen. Een daarvan is de juiste brommerverzekering afsluiten. Door goed te vergelijken en verschillende polisvoorwaarden en uitgebreide dekkingen met elkaar te vergelijken, kom je tot een goed inzicht welke brommerverzekering bij jou past.

Voordelen van de Tomos brommerverzekering

Het afsluiten van vergelijken van verschillende Tomos brommerverzekeringen kent enkele voordelen. Het is een tijdsinvestering, waar je op lange termijn voordeel van zal hebben. Door goed te vergelijken vind je de beste brommerverzekering voor jouw Tomos. Hieronder staan een paar voorbeelden van de voordelen:

 • De brommerverzekering is perfect op jouw situatie afgesloten
 • Je kunt zorgeloos ritjes rijden op je Tomos
 • Je betaalt alleen premie voor wat jij verzekerd wilt hebben

Risico’s zonder een Tomos brommerverzekering

Zonder goed te vergelijken van verschillende brommerverzekeringen, loop je bepaalde risico’s. Deze risico’s kunnen gemakkelijk verholpen worden, door makkelijk te vergelijken via Verzekering.nl. Hieronder staan enkele voorbeelden van de risico’s:

 • De brommerverzekering is niet op jou afgesteld en je bent dus onnodig verzekerd voor bepaalde situaties
 • Door slim te vergelijken kun je geld besparen
 • Bij schade kan het zijn dat je zelf moet mee betalen

Tomos brommerverzekeringen vergelijken via Verzekering.nl

Tomos brommerverzekering vergelijken kan nu gemakkelijk op Verzekering.nl. Door gebruik te maken van handige informatie op verzekeraars en verzekeringen, kun je makkelijk een verzekering vinden die goed bij jou past. Vergelijk, sluit af en bespaar op Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven