Vespa scooter- en brommerverzekeringen

De goedkoopste verzekeringen voor vespa scooters

Vespa is een van de populairste scootermerken van Nederland. Bij de aanschaf van een Vespa-scooter ben je duizenden euro’s kwijt. Om jezelf in te dekken tegen financiële risico’s, kun je een Vespa verzekering afsluiten. Hoe duur het is om een Vespa te verzekeren en waar je het goedkoopst een Vespa verzekering kunt afsluiten lees je in dit artikel.

Vespa verzekering

Een Vespa verzekering bestaat niet. Vespa is een populair scooter- en brommer merk in Nederland. Door de enorme populariteit, wordt het woord Vespa vaak gebruikt terwijl er ‘scooter’ bedoelt wordt. Naast scooters maakt Vespa ook motorfietsen en brommers. Een Vespa-scooter kun je gewoon via een scooterverzekering verzekeren. Het afsluiten van een WA-Scooterverzekering is verplicht in Nederland. Dit geldt uiteraard ook voor Vespa-scooters.

Premie voor een Vespa verzekering

Een Vespa verzekeren kan vergeleken met andere scootermerken best duur zijn. Dit komt doordat de nieuwprijs hoger ligt dan gemiddeld. Een Vespa verzekering kan dan best duur zijn. Een van de oorzaken waarom een Vespa verzekering duurder is dan de meeste scooterverzekeringen, is dat ongeveer 4% van alle Vespa’s binnen vijf jaar wordt gestolen. In Nederland worden er relatief veel scooters gestolen en de Vespa het vaakst. Hierdoor schiet de premie voor een Vespa verzekering vaak iets omhoog. Daarnaast zijn Vespa eigenaren vaak jongeren. Jongeren maken over het algemeen vaker schade dan ervaren bestuurders. Hierdoor wordt de Vespa verzekering ook iets duurder.

De goedkoopste Vespa scooterverzekering

De kosten van een Vespa verzekering zijn onder andere afhankelijke van je leeftijd, schadevrije jaren en de verschillende aanvullende dekkingen die je wel of niet kiest. Aan het verzekeren van een Vespa ben je al snel €7,- per maand kwijt. Deze €7,- is de minst uitgebreide dekking. Je bent dan alleen verzekerd voor schade aan anderen. Je eigen scooter is dan dus niet verzekerd. Het verschilt per verzekeraar hoe goedkoop de goedkoopste Vespa scooterverzekering is. Gemakkelijk de goedkoopste scooterverzekering vinden kan op Verzekering.nl

Premie voor een Vespa verzekering per maand

De hoogte van de Vespa verzekering per maand heb je in grote lijnen zelf in de hand. Nu is een Vespa verzekering over het algemeen een relatief dure verzekering. De maandelijkse premie voor een Vespa verzekering zal dus iets hoger uitvallen dan de meeste scooterverzekeringen.

Door bepaalde dekkingen wel of niet te kiezen kun je zelf de maandelijkse premie voor een Vespa verzekering verhogen of verlagen. Ook kun je bij enkele verzekeraars het eigen risico aanpassen. Hierdoor wordt de premie ook beïnvloedt.

Vespa Allrisk Verzekering

In Nederland is het afsluiten van een WA-scooterverzekering verplicht als je in bezit bent van een scooter. Je Vespa is dan niet verzekerd voor eventuele schade. Je bent als bestuurder wel verzekerd voor schade die je aanricht aan anderen. Met een Allrisk verzekering voor je Vespa ben je veel uitgebreider verzekerd. Ook de schade aan je eigen Vespa is verzekerd met de Allrisk verzekering. De Vespa Allrisk verzekering is de duurste scooterverzekering die je kunt afsluiten. Daarentegen is het wel de meest uitgebreide verzekering. Als je goed verzekerd wilt zijn tegen financiële risico’s, dan is de Vespa Allrisk verzekering een zeer goede optie.

Vespa verzekeringen vergelijken

Via Verzekering.nl kun je gemakkelijk de beste Vespa verzekeringen met elkaar vergelijken. Met behulp van onze vergelijker kun je de kosten van Vespa verzekeringen bekijken en vergelijken. Zie jij een verzekering die goed bij jouw situatie past? Dan kun je via Verzekering.nl de Vespa verzekering afsluiten. Druk de knop hieronder en kijk welke verzekeringen Vespa je via ons kan afsluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven