Elektrische scooterverzekeringen

Elektrische scooter verzekeren

Het is aan te raden om een elektrische scooter verzekering af te sluiten. Een elektrische scooter is namelijk een wat duurdere aanschaf. Dit omdat het beter voor het klimaat is dan een benzine scooter. Er komen geen uitlaatgassen in de lucht waardoor de luchtkwaliteit beter is. Een elektrische scooter is ook zuiniger en stiller. De laatste tijd kopen meer mensen een elektrische scooter. Hieronder verstaan we bromfietsen en snorfietsen.
Of je nu van plan bent om soms te gaan toeren of ben je van plan elke dag naar je werk te gaan, via Verzekering.nl kun je gemakkelijk elektrische scooterverzekeringen vergelijken. Vind ook handige informatie zoals de kosten van een elektrische scooterverzekering en hoe je er een afsluit.

Elektrische scooterverzekeringen

Er zijn veel verschillende scooterverzekeraars in Nederland. Deze bieden allemaal een eigen pakketten en dekkingen aan. Alleen de WA-scooterverzekering is gelijk. Dit is namelijk een wettelijk verplichte verzekering als je in bezit bent van een scooter. De WA-scooterverzekering dekt alleen de schade die je aanricht bij een ander. Voor diefstal zul je een andere verzekering moeten nemen, zoals de WA + Beperkt Casco of de WA + Volledig Casco (Allrisk). De WA + Beperkt Casco dekt ook schade door diefstal, brand en vandalisme. De WA + Volledig Casco is het meest uitgebreid en dekt ook schade aan je voertuig door eigen schuld.

Elektrische scooter

De elektrische scooter is een scooter die is aangedreven op een elektrische accu. Er zijn veel verschillende soorten en types te verkrijgen in Nederland. Naast het feit dat elektrische scooters vaak ietwat duurder zijn dan de benzine scooters, hebben zij ook een kleine actieradius. Van ongeveer 200 kilometer is dat gedaald naar 100 kilometer. De accu is daarentegen zo weer opgeladen. Ook is er voor een elektrische scooter minder onderhoud nodig. Als er onderhoud nodig is, is het meestal wel duurder.

Kosten van elektrische scooters

De kosten van een elektrische scooter zijn vaak wat hoger dan van een benzine scooter. De goedkoopste nieuwe elektrische scooters kosten al snel boven de €1.000. Als je een wat luxer model wilt, zit je al snel tussen de €2.500 en €5.000. Ook de elektrische scooterverzekering zal daarom duurder zijn dan een benzine scooter. Dit komt doordat de elektrische scooter meer waard is en dus ook meer schade kan hebben. Afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd en schadevrije jaren, loopt de maandelijkse kosten voor een elektrische scooterverzekering al snel boven de €10 en richting de €20 per maand.

Toekomst van elektrische scooters

De elektrische scooter is de toekomst. Vanaf 2025 mogen er alleen nog maar elektrische scooters verkocht worden. Het gaat om de scooters die een begrenzing hebben van 25 kilometer per uur. Dit is onder andere afgesproken in het Klimaatakkoord. Ook voor de scooters met een begrenzing van 45 kilometer per uur is er dit streven. Bij deze scooters wordt er echter gedacht aan 2030. Er zijn nu al zones in Den Haag en Amsterdam waar benzine scooters die voor een bepaalde datum zijn gefabriceerd, niet meer zijn toegestaan. Als elektrische scooter eigenaar heb je hier geen last van.

Ik heb een elektrische scooter. Welke verzekering heb ik nodig?

Een elektrische scooter verzekering is nodig, wanneer je met je scooter op de openbare weg wilt rijden. Waarom? In Nederland ben je als bezitter van een bromfiets/scooter namelijk verplicht om je te verzekeren met minimaal een WA-verzekering voor scooters. Met behulp van deze verzekering bescherm je jezelf tegen de financiële gevolgen van schade, die je met je scooter aanbrengt aan anderen en hun bezittingen. Verder kun je ook uitgebreidere dekkingen kiezen voor de elektrische scooter verzekeringen zoals: WA- beperkt casco en allrisk.

Wat kost een verzekering voor een elektrische scooter ?

Een elektrische scooter verzekering hoeft niet per se duur te zijn. Je kunt al een verzekering voor je E-scooter vinden voor een maandelijkse premie tussen de €20,- en €50,-. Natuurlijk is de premie erg afhankelijk van de dekking die je gekozen hebt. Naast de dekking wordt er bij de berekening van je premie ook gekeken naar onder andere:

• De dagwaarde van je elektrische scooter
• Je leeftijd
• Je woonplaats

Redenen om een elektrische scooterverzekering af te sluiten

De aanschaf van een elektrische scooter is een stap in de goede richting voor het klimaat. Nu is het voor jezelf ook belangrijk dat je een goede scooterverzekering afsluit. Het gebruik van elektrische voertuigen is al jarenlang erg in opkomst. Naar verwachting zal de populariteit van elektrische auto’s, fietsen en scooters dan ook erg toenemen. Tegenwoordig zijn er ook veel mensen die in plaats van een normale scooter overstappen naar een E-scooter oftewel elektrische scooter. Dit heeft veel voordelen. Zo is het hebben van een elektrische scooter milieubewuster en kun je flink besparen op onderhoudskosten van je scooter. Wanneer je zo’n scooter bezit, ben je in Nederland wettelijk verplicht om een elektrische scooter verzekering af te sluiten. Met behulp van deze verzekering kun je jezelf indekken tegen schade, die je aanbrengt aan anderen en hun bezittingen. Daarnaast kun je ook uitgebreidere dekkingen nemen voor dekking tegen bijvoorbeeld diefstal of vandalisme.  

Voordelen van een elektrische scooterverzekering vergelijken

Het afsluiten en vergelijken van een elektrische scooterverzekering kent een paar voordelen. Een tijdsinvestering dat onderaan de streep veel oplevert. Het vergelijken van premies en polisvoorwaarden zal er uiteindelijk voor zorgen dat je de beste elektrische scooterverzekering voor je scooter zult vinden. Hieronder staan een paar voorbeelden van de voordelen van het vergelijken van een elektrische scooterverzekering:

  • Je betaalt nooit te veel maandelijkse premie
  • Je hebt een op maat afgesloten elektrische scooterverzekering die voldoet aan je wensen
  • Je hebt geen zorgen over eventuele financiële tegenvallers door een scooterongeluk

Risico’s als je een scooterverzekering afsluit zonder te vergelijken

Alleen het afsluiten, zonder verder te vergelijken van een elektrische scooterverzekering, kent een paar risico’s. Deze risico’s kunnen gemakkelijk verholpen worden. Onder andere dankzij de onafhankelijke online vergelijker van Verzekering.nl. Hieronder staan enkele voorbeelden van de risico’s die je kunt lopen, als je geen elektrische scooterverzekering hebt vergeleken.

  • De kans is aanwezig dat je financiële risico’s loopt, doordat je niet precies weet waar tegen je verzekerd bent
  • Je kunt door slim te vergelijken waarschijnlijk een stuk goedkoper je elektrische scooter verzekeren

Elektrische scooterverzekeringen vergelijken via Verzekering.nl

De aankoop van een elektrische scooter is een goede stap voor het klimaat. De volgende goede stap is voor je portemonnee door gebruik te maken van de onafhankelijke online vergelijker van Verzekering.nl. Hier kun jij jouw wensen en gegevens invullen, om zo de beste en goedkoopste elektrische scooterverzekering te vinden. Naast vergelijken kun je ook veel handige informatie vinden op Verzekering.nl. Ga op onderzoek uit en bespaar op de elektrische scooterverzekering.

Verzeker je scooter snel. Je scooter niet verzekeren kan flinke gevolgen hebben

Wanneer je een elektrische scooter hebt aangeschaft is het van belang dat je je scooter snel verzekerd. Wat gebeurt er als je je scooter niet verzekerd? Je scooter niet verzekeren zal niet echt een verstandige keuze zijn. Zo kun je een flinke boete riskeren van wel een paar honderd euro. Voorkom dit en verzeker je scooter, zodra je het hebt aangeschaft.

Bereken je premie voor de elektrische scooter verzekering

Ben je geïnteresseerd in het verzekeren van je elektrische scooter? Dan ben je bij Verzekering.nl aan het juiste adres. Een goede verzekering vinden voor je scooter tegen een aantrekkelijke premie kan soms erg lastig zijn. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom bieden wij je bij Verzekering.nl de mogelijkheid om de beste en goedkoopste scooterverzekeringen te vergelijken met elkaar. Druk op oranje knop ‘Scooterverzekeringen vergelijken’ en bekijk wat er mogelijk is voor jou.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven