Zakelijk

Waarom elektrische scooter verzekeren?

Veelgestelde vragen scooterverzekering en brommerverzekering


Het gebruik van elektrische voertuigen is al jarenlang erg in opkomst. Naar verwachting zal de populariteit van elektrische auto’s, fietsen en scooters dan ook erg toenemen. Tegenwoordig zijn er ook veel mensen die in plaats van een normale scooter overstappen naar een E-scooter of elektrische scooter. Dit heeft veel voordelen. Zo is het hebben van een elektrische scooter milieubewuster en kun je flink besparen op onderhoudskosten van je scooter. Wanneer je zo’n scooter bezit, ben je in Nederland wettelijk verplicht om een elektrische scooter verzekering af te sluiten. Met behulp van deze verzekering kun je jezelf indekken tegen schade, die je aanbrengt aan anderen en hun bezittingen. Daarnaast kun je ook uitgebreidere dekkingen nemen voor dekking tegen bijvoorbeeld diefstal of vandalisme.

Ik heb een elektrische scooter. Welke verzekering heb ik nodig?

Een elektrische scooter verzekering is benodigd, wanneer je met je scooter op de openbare weg wilt rijden. Waarom? In Nederland ben je als bezitter van een bromfiets/scooter namelijk verplicht om je te verzekeren met minimaal een WA-verzekering voor scooters. Met behulp van deze verzekering bescherm je jezelf tegen de financiële gevolgen van schade, die je met je scooter aanbrengt aan anderen en hun bezittingen. Verder kun je ook uitgebreidere dekkingen kiezen voor de elektrische scooter verzekeringen zoals: WA- beperkt casco en allrisk.

Wat kost het verzekeren van een elektrische scooter?

Een elektrische scooter verzekering hoeft niet per se duur te zijn. Je kunt al een verzekering voor je E-scooter vinden voor een maandelijkse premie tussen de €20,- en €50,-. Natuurlijk is de premie erg afhankelijk van de dekking die je gekozen hebt. Naast de dekking wordt er bij de berekening van je premie ook gekeken naar onder andere:

  • De dagwaarde van je elektrische scooter
  • Je leeftijd
  • Je woonplaats

Verzeker je scooter snel. Je scooter niet verzekeren kan flinke gevolgen hebben

Wanneer je een elektrische scooter hebt aangeschaft is het van belang dat je je scooter snel verzekerd. Wat gebeurt er als je je scooter niet verzekerd? Je scooter niet verzekeren zal niet echt een verstandige keuze zijn. Zo kun je een flinke boete riskeren van wel een paar honderd euro. Voorkom dit en verzeker je scooter, zodra je het hebt aangeschaft.

Bereken je premie voor de elektrische scooter verzekering

Ben je geïnteresseerd in het verzekeren van je elektrische scooter? Dan ben je bij Verzekering.nl aan het juiste adres. Een goede verzekering vinden voor je scooter tegen een aantrekkelijke premie kan soms erg lastig zijn. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom bieden wij je bij Verzekering.nl de mogelijkheid om de beste en goedkoopste scooterverzekeringen te vergelijken met elkaar. Druk op oranje knop ‘Scooterverzekeringen vergelijken’ en bekijk wat er mogelijk is voor jou.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven