Zakelijk

Is een uitvaartverzekering ook geldig in het buitenland?

Veelgestelde vragen uitvaartverzekering


Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekeringstool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Is een uitvaartverzekering ook geldig in het buitenland?

Een uitvaartverzekering biedt financiële dekking voor de kosten van een uitvaart. Maar hoe zit het als je in het buitenland verblijft? Hier bespreken we de dekking van een uitvaartverzekering voor Nederlanders die emigreren of langdurig in het buitenland verblijven.

Dekking van een uitvaartverzekering in het buitenland

De meeste Nederlandse uitvaartverzekeraars bieden dekking in het buitenland. Dit betekent dat je verzekerd bent, zelfs als je buiten Nederland woont of overlijdt. Echter, de precieze dekking kan variëren per verzekeraar en type polis.

Vergoeding van kosten

Bij overlijden in het buitenland worden vaak de repatriëringskosten (het terugbrengen van het lichaam naar Nederland) vergoed. Dit kan een belangrijk aspect zijn, aangezien repatriëring prijzig kan zijn. Verzekeraars zoals DELA en Monuta bieden specifieke repatriëringsdekking aan. Daarnaast zijn er verzekeraars die mogelijk aanvullende voorwaarden stellen voor dekking in het buitenland.

Lokale uitvaart

Sommige verzekeraars vergoeden ook een lokale uitvaart in het buitenland. Dit kan handig zijn voor mensen die definitief in een ander land wonen en daar hun uitvaart willen laten plaatsvinden. In dit geval is het belangrijk om te controleren of de verzekeraar samenwerkt met lokale uitvaartondernemingen.

Voorwaarden en beperkingen

Elke verzekeraar hanteert eigen voorwaarden en beperkingen. Het is essentieel om de polisvoorwaarden goed door te nemen of contact op te nemen met de verzekeraar om zeker te weten wat er wel en niet gedekt is.

Tijdelijke afwezigheid versus emigratie

De dekking kan ook verschillen tussen tijdelijk verblijf in het buitenland (bijvoorbeeld voor vakantie of werk) en permanente emigratie. Sommige verzekeraars bieden alleen dekking voor tijdelijk verblijf, terwijl anderen ook langdurige of permanente emigratie dekken.

Tips voor emigranten

  • Controleer de polisvoorwaarden: Lees de voorwaarden van je uitvaartverzekering goed door en vraag na hoe de dekking is geregeld bij verblijf of overlijden in het buitenland.
  • Informeer je verzekeraar: Laat je verzekeraar weten als je voor een langere periode naar het buitenland gaat of emigreert.
  • Overweeg aanvullende verzekeringen: Soms kan het zinvol zijn om een aanvullende reisverzekering met repatriëringsdekking af te sluiten.

Conclusie

Een uitvaartverzekering kan ook geldig zijn in het buitenland, maar de dekking en voorwaarden verschillen per verzekeraar. Het is cruciaal om dit van tevoren goed uit te zoeken, vooral als je veel reist of overweegt om naar het buitenland te verhuizen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven