Zakelijk

Crematieverzekering

Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekeringstool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Wat is een crematieverzekering?

Een crematieverzekering is hetzelfde als een uitvaartverzekering. Wanneer je komt te overlijden, keert je uitvaartverzekeraar het afgesproken bedrag uit aan je nabestaanden, waardoor je uitvaart (gedeeltelijk) vergoed wordt. De kosten van een uitvaart kunnen hoog oplopen. Voorkom dat je nabestaanden een financieel risico lopen door een crematieverzekering af te sluiten. De kosten van een crematie worden dan (gedeeltelijk) gedekt door deze verzekering. Om de premie zo laag mogelijk te houden is het verstandig om de crematieverzekeringen te vergelijken met elkaar. Kies eenvoudig de voordeligste verzekering die het beste bij jou past via Verzekering.nl.

Waarom een crematieverzekering afsluiten?

Aan een crematie ben je al snel een paar duizenden euro’s kwijt. Wanneer je komt te overlijden zou het vervelend zijn voor je nabestaanden om de kosten voor jouw crematie te moeten betalen. Met een crematieverzekering zorg je ervoor dat de kosten van je crematie worden vergoed, zodat je nabestaanden ontlast worden van financiële zaken na je overlijden. De crematieverzekering premies kun je bekijken door onze online vergelijker in te vullen. Druk op de knop hieronder en bekijk de kosten van verschillende crematieverzekeraars.

Direct crematieverzekering vergelijken

Crematie verzekering kosten

De hoogte van de premie hangt af van verschillende factoren. Het bedrag dat je betaalt aan premie is afhankelijk van onder andere je leeftijd en het bedrag waarvoor je jezelf wilt laten verzekeren. Wanneer je een crematie wilt voor je uitvaart, kun je gemiddeld rekenen op een bedrag tussen de € 6.000 en € 9.000. Bereken de goedkoopste premies voor de verzekering uit met behulp van onze vergelijker bovenaan de pagina. Vergelijk de premies van crematieverzekeringen en kies de voor jou beste crematie verzekering, die goed aansluit op jouw voorkeuren.

Soorten crematieverzekeringen

Wist je dat er verschillende soorten crematieverzekeringen zijn? De meest voorkomende zijn kapitaalverzekeringen en naturaverzekeringen. Een kapitaalverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit bij overlijden, terwijl een naturaverzekering de kosten van de uitvaartdiensten dekt. Er zijn ook combinatieverzekeringen die beide elementen bevatten. Vergelijk de opties zorgvuldig om te bepalen welke het beste bij jouw wensen past.

Welke kosten dekt de standaard verzekering niet?

Bij de standaard crematieverzekering zit er geen dekking op:

  • Het aanschaffen van een sier-urn;
  • Het plaatsen en begraven van een sier-urn;
  • Advertenties voor het rouwen;
  • Catering;
  • Bloemen;
  • Andere wensen zoals live muziek.

Waarop letten bij een crematieverzekering?

Voor het afsluiten van een crematie verzekering is het handig om een schatting te maken van welk bedrag je wilt laten verzekeren. Dit kun je meenemen in het proces van de verschillende crematieverzekeringen vergelijken. Daarnaast is het fijn om een indicatie te maken wat je wel en niet wilt meeverzekeren en voor welke periode je verzekerd wilt zijn. De verzekering sluit je niet voor jezelf af, maar voor je naasten. Kijk tijdens het vergelijken goed naar de verschillende voorwaarden van verzekeraars.

Leeftijdsbeperkingen

Leeftijd kan een belangrijke factor zijn bij het afsluiten van een crematieverzekering. Sommige verzekeraars hebben een minimum- of maximumleeftijd voor nieuwe polissen. Het is ook mogelijk dat de premie stijgt naarmate je ouder wordt. Controleer altijd de leeftijdsvoorwaarden voordat je een beslissing neemt.

Gezondheidscheck

Bij het afsluiten van een crematieverzekering kan een gezondheidscheck of medische vragenlijst vereist zijn. Dit is vooral gebruikelijk bij kapitaalverzekeringen waarbij een hoger bedrag wordt uitgekeerd. Wees eerlijk bij het invullen van deze vragenlijsten; onjuiste informatie kan leiden tot problemen bij het uitkeren van de verzekering.

Juridische aspecten

Een crematieverzekering is een langdurige financiële verplichting. Maar wat als je van gedachten verandert? Het is belangrijk om te weten hoe je de verzekering kunt annuleren en wat de voorwaarden zijn voor het overstappen naar een andere verzekeraar. Lees altijd de kleine lettertjes en neem bij twijfel contact op met de verzekeraar voor meer informatie.

Crematieverzekering vergelijken

Wil je alles goed geregeld hebben voor je uitvaart? Dan kun je via Verzekering.nl de beste verzekeringen voor crematie vinden. Op Verzekering.nl kun je de goedkoopste premies voor crematieverzekeringen vergelijken. Je kunt aangeven wat jouw persoonlijke wensen en voorkeuren zijn. Vervolgens laten wij de voordeligste opties zien. Wil jij weten welke crematie verzekering ideaal bij jouw persoonlijke situatie aansluit? Druk dan op de knop hieronder en vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste verzekeringen voor crematie.

Crematieverzekering vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven