Uitvaartverzekering moslim

Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekeringstool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Uitvaartverzekering moslim?

Uitvaartverzekering moslim vergelijken

Een moslim uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering die volgens de islamitische richtlijnen is georganiseerd, daarom wordt de verzekering ook wel islamitische uitvaartverzekering genoemd. Er zijn een aantal verzekeraars die de uitvaartverzekering moslim aanbieden. Het was vroeger gebruikelijk dat moslims zich lieten begraven in het land van herkomst. Echter komt het steeds vaker voor dat moslims ervoor kiezen zich te begraven in Nederland. De uitvaartverzekering moslim biedt hierbij veel mogelijkheden. Met de uitvaartverzekering moslim wordt er bij de uitvaart rekening gehouden met de islamitische rituelen waaronder de eeuwig durende grafrust, het gebed, de begrafenis, de wassing en sadaqa. Een uitvaartverzekering moslim biedt voor jou en familieleden goede ondersteuning, zodat jij en jouw dierbaren op de juiste manier afscheid kunnen nemen.

Premie moslim uitvaartverzekering

Wil je meer weten over de hoogte van de premie voor een uitvaartverzekering voor moslims? Bereken nu je premie van DELA.

Vergelijk uitvaartverzekering op Verzekering.nl

Een uitvaartverzekering moslim is een verzekering biedt voldoende ruimte voor islamitische rituelen voor de uitvaart van een overledene. Een uitvaarverzekering moslim biedt veel mogelijkheden voor het uitvoeren van een traditionele begrafenis volgens islamitische richtlijnen. Op Verzekering.nl kun je veel informatie vinden over de uitvaartverzekering moslim. Naast informatie over de moslim uitvaartverzekering lezen, kun je op onze site ook de moslim uitvaartverzekering vergelijken. Wil je een moslim uitvaartverzekering afsluiten? Dat kan. Via Verzekering.nl kun je namelijk ook een moslim uitvaartverzekering afsluiten. Wil je meer weten over de moslim uitvaartverzekering? Wij helpen je graag! Bekijk onze webpagina over de moslim uitvaartverzekering.

Wil je meer weten over de uitvaartverzekering voor moslims? Bekijk dan de verzekering en sluit eenvoudig een uitvaartverzekering voor moslims af bij DELA.

Moslim uitvaartverzekering

De moslim uitvaartverzekering zorgt er dus voor dat de uitvaart van de verzekerde volgens islamitische richtlijnen verloopt. Met de moslim uitvaartverzekering zijn er een aantal rituelen die belangrijk zijn voor islamitische begrafenissen. De rituelen die belangrijk zijn bij de moslim uitvaartverzekering zijn:

Wassen islamitisch

Voordat de begrafenis plaatsvindt, wordt het lichaam van de overledene gewassen volgens rituele richtlijnen. Het wassen gebeurt door deskundige, familieleden en andere gelovigen. Het lichaam van de overledene wordt in totaal drie malen gewassen. Eerst met lauw water. Dan met lotusbladenschuim en vervolgens met Kamfer in het water.

Lijkwade islamitisch

Nadat het lichaam ritueel gewassen is, wordt het lichaam in een wit doek gewikkeld. Dit doek wordt ook wel Kafan genoemd. Het doek wordt aan zowel de bovenkant als de onderkant dichtgeknoopt, waardoor het hele lichaam bedekt is met het Kafan.

Djanazah-gebed

Nadat de overledene gewikkeld is in het Kafan, wordt de overledene naar de moskee gebracht. In de moskee zal het Djanazah-gebed worden uitgesproken door de Imam of zonen van de overleden persoon.

Dragen grafkist

Het grafkist wordt door de mannen gedragen naar de begraafplaats. Tijdens het dragen van de grafkist wordt er ‘allahoe akbar’ geroepen. Dit betekent letterlijk ‘god is de grootste’.

Beste islamitische uitvaartverzekering

De beste islamitische uitvaartverzekering kun je vinden op onze site. Je kunt met de uitvaartverzekering moslim jezelf verzekeren voor een begrafenis volgens islamitische richtlijnen. Via Verzekering.nl kun je de beste islamitische uitvaartverzekering afsluiten, waarbij jij en jouw dierbaren zo goed als mogelijk worden ondersteunt bij het uitvaartproces. Met de beste islamitische uitvaartverzekering wordt er rekening gehouden met wassen van overledenen, de islamitische lijkwade van overledene, het Djanazah-gebed en het islamitische afscheid nemen. Wil je meer weten over de beste islamitische uitvaartverzekering? Bereken dan snel je premie en sluit de beste islamitische uitvaartverzekering voor jou af bij DELA.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven