Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Bestaat er een zorgverzekering voor kinderen?

Antwoord

Je kan je kinderen tot hun achttiende meeverzekeren op jouw polis. Als jij en je partner allebei zijn aangesloten bij dezelfde zorgverzekeraar, is het niet altijd vanzelfsprekend dat je kinderen op de meest uitgebreide zorgpolis worden bijgeschreven. Het is aan te bevelen om dit altijd goed te controleren. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe alles in zijn werk gaat betreffende kinderen en hun zorgverzekering. Zo weet je de beste zorgverzekering af te sluiten.

Meld je baby tijdig aan

Baby’s moeten binnen 4 maanden na geboorte aangemeld worden bij de zorgverzekeraar. Als je kindje namelijk moet worden behandeld door een dokter of naar het ziekenhuis moet en hij of zij is nog niet aangemeld, dan worden de kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kan leiden tot hoge kosten. Zorg er dus voor dat je je baby op tijd aanmeldt bij een zorgverzekering.

Wat is er mogelijk?

Je kan er voor kiezen om je kind bij een andere zorgverzekeraar in te schrijven dan bij die van jou of je partner. Wanneer je kind bijvoorbeeld behoefte heeft aan speciale zorg, is het verstandig om een zorgverzekeraar te kiezen die het daar het beste in voorziet. Sommige zorgverzekeringen bieden speciale gezinspakketten aan. Deze zorgpakketten dekken in de meeste gevallen ook aanvullende zorgbehoeften.

Voor kinderen geldt ook de basisverzekering. Alle noodzakelijke zorg voor hen zit standaard in het basispakket. Met het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering kan je je kinderen extra verzekeren voor bijvoorbeeld orthodontie en fysiotherapie.

Vergelijk zorgverzekeringen

Kinderen worden dus vaak bijgeschreven op de zorgverzekering van de ouders. Voor kinderen tot 18 jaar hoef je ook geen aparte premie te betalen. Het is verstandig om eerst de zorgwensen van jou en je partner te bepalen. Welke zorgkosten gaan jullie verwachten komend jaar. Zorgwensen verschillen per persoon. De kans dat één verzekeraar de beste dekking heeft alle gezinsleden is erg klein. Als je verwacht kosten te maken voor de tandarts kan de ene verzekeraar beter uitkomen dan die van je partner. Je best passende verzekeraar voor jou is vrijwel altijd niet de beste voor die van jou partner. Het is verstandig om je kind mee te verzekeren op de polis van de ouder met de meest uitgebreide dekking.

Zorgkosten van kinderen vallen voor het grootste deel onder de basisverzekering, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Je kind heeft een aanvullende verzekering nodig als je de volgende zaken gedekt wilt hebben:

  • Bril
  • Orthodontie
  • ADHD-medicatie
  • Steunzolen

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste zorgverzekering voor jou en je kinderen? Op Verzekering.nl krijg je een duidelijk overzicht van alle zorgverzekeringen van alle verzekeraars. Met behulp van het filter kan je gemakkelijk de voor jou relevante zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Ook vind je antwoord op de meest gestelde vragen omtrent zorgverzekeringen.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright