Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Wat is de contractduur van mijn inboedelverzekering?

Antwoord

Over het algemeen geldt je inboedelverzekering voor één jaar. Bij sommige oude inboedelverzekeringen geldt nog het termijn van 5 tot 10 jaar. Op je polisblad kun je precies zien wanneer je verzekering afloopt.

Opzegtermijn

Het opzegtermijn van je inboedelverzekering verschilt per verzekeraar. Voor de ene geldt dat je het op elk moment kan stopzetten en voor de ander kun je dit na een jaar opzeggen. Er is over het algemeen een lijn te trekken tussen het opzeggen van langlopende inboedelverzekeringen die voor 1 maart 2010 zijn afgesloten en de verzekeringen die na 1 maart 2010 zijn afgesloten.

Inboedelverzekering na 1 maart 2010 afgesloten

Indien je je inboedelverzekering na 1 maart 2010 hebt afgesloten en die minimaal voor een periode van 1 jaar hebt lopen, geldt bij de meeste verzekeraars dat je een opzegtermijn van 30 dagen hebt. Dit betekent dus dat 30 dagen nadat je bij je verzekeraar een verzoek tot opzegging hebt ingediend je verzekering wordt beëindigd. Kijk goed welke voorwaarden verbonden zijn aan je inboedelverzekering zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Meerjarig contract

Wanneer je een meerjarig contract hebt, dat voor 1 maart 2010 is afgesloten, dan moet je deze tot het einde van het contract uitlopen. Aan het einde van je meerjarige contract wordt het contract omgezet naar een éénjarig contract. Zodra dat is gebeurd geldt dezelfde regeling als bij een inboedelverzekering die na 1 maart 2010 is afgesloten.

Je kunt ook eventueel de verzekeraar vragen of zij jouw contractduur zouden kunnen aanpassen, maar de verzekeraar is niet verplicht dit te doen.

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright