Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
Antwoord

Over het algemeen geldt uw inboedelverzekering voor één jaar. Bij sommige oude inboedelverzekeringen geldt nog het termijn van 5 tot 10 jaar. Op uw polisblad kunt u precies zien wanneer uw verzekering afloopt.

Opzegtermijn

Het opzegtermijn van uw inboedelverzekering verschilt per verzekeraar. Voor de ene geldt dat u het op elk moment kan stopzetten en voor de ander kunt u dit na een jaar opzeggen. Er is over het algemeen een lijn te trekken tussen het opzeggen van langlopende inboedelverzekeringen die voor 1 maart 2010 zijn afgesloten en de verzekeringen die na 1 maart 2010 zijn afgesloten.

Inboedelverzekering na 1 maart 2010 afgesloten

Indien u uw inboedelverzekering na 1 maart 2010 heeft afgesloten en die minimaal voor een periode van 1 jaar hebt lopen, geldt bij de meeste verzekeraars dat u een opzegtermijn van 30 dagen hebt. Dit betekent dus dat 30 dagen nadat u bij uw verzekeraar een verzoek tot opzegging heeft ingediend uw verzekering wordt beëindigd. Kijk goed welke voorwaarden verbonden zijn aan uw inboedelverzekering zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Meerjarig contract

Wanneer u een meerjarig contract hebt, dat voor 1 maart 2010 is afgesloten, dan moet u deze tot het einde van het contract uitlopen. Aan het einde van uw meerjarige contract wordt het contract omgezet naar een éénjarig contract. Zodra dat is gebeurd geldt dezelfde regeling als bij een inboedelverzekering die na 1 maart 2010 is afgesloten.

U kunt ook eventueel de verzekeraar vragen of zij uw contractduur zouden kunnen aanpassen, maar de verzekeraar is niet verplicht dit te doen.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright