Zakelijk

Hoe verzeker je jouw inboedel tijdens een verhuizing?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Verhuizen naar een nieuwe woning kan een opwindende maar ook stressvolle ervaring zijn. Een van de belangrijkste aspecten om te overwegen bij het verhuizen is de bescherming van je bezittingen via een inboedelverzekering. Hier zijn enkele stappen over hoe je de overgang naar een nieuwe woning kunt regelen met betrekking tot je inboedelverzekering.

Stappenplan inboedelverzekering en verhuizen

Hier zijn de stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je bezittingen goed beschermd blijven tijdens en na de verhuizing:

Stap 1: Informeer je verzekeraar

Het eerste wat je moet doen als je gaat verhuizen, is je inboedelverzekeraar op de hoogte stellen van je verhuisplannen. Dit kan vaak telefonisch of via e-mail. Geef de datum van je verhuizing en je nieuwe adres door, zodat je verzekeraar je polis kan aanpassen. Je kunt je adreswijziging tot maximaal twee maanden na de verhuizing doorgeven. Na deze periode vervalt de dekking als je het adres niet hebt aangepast.

Stap 2: Controleer je dekking

Ga samen met je verzekeraar je huidige dekking na. Zorg ervoor dat je inboedel tijdens de verhuizing is gedekt. Sommige verzekeraars bieden standaard dekking voor zowel je oude als nieuwe adres gedurende een bepaalde periode, meestal tot drie maanden.

Stap 3: Pas je polis aan indien nodig

Afhankelijk van je nieuwe woonsituatie, zoals de locatie, de grootte van de woning en eventuele extra waardevolle bezittingen, moet je mogelijk je polis aanpassen. Dit kan invloed hebben op je premie, dus bespreek dit met je verzekeraar. 

Stap 4: Dekking tijdens de verhuizing

Tijdens de verhuizing is je inboedel meestal beperkt gedekt tegen schade, zoals schade door brand of schade tijdens het vervoer. Controleer de voorwaarden van je inboedelverzekering voor specifieke details bij het verhuizen. Overweeg het afsluiten van een verhuisverzekering als je de dekking onvoldoende vindt. Overweeg om erkende verhuizers in te schakelen. Deze verhuisbedrijven garanderen vaak een dekking tot maximaal €100.000 voor schade aan je inboedel tijdens de verhuizing binnen Nederland, wat extra gemoedsrust biedt.

Stap 5: Aanvullende verzekeringen

Als je waardevolle bezittingen hebt, zoals sieraden of kunstwerken, overweeg dan aanvullende dekking voor deze items. Dit zorgt ervoor dat ze voldoende zijn beschermd tijdens de verhuizing en in je nieuwe woning.

Stap 6: Vergelijk verzekeringsopties

Neem de tijd om verschillende inboedelverzekeringopties te vergelijken, inclusief premies, dekkingsopties en klantrecensies. Zo kun je de beste verzekeraar vinden die bij je nieuwe woonsituatie past. Hier bij Verzekering.nl bieden we veel verschillende inboedelverzekeraars aan en met behulp van onze handige tool kun je de inboedelverzekering kiezen die aansluit bij jou wensen en behoeften voor tijdens en na de verhuizing.

Inboedelverzekering afsluiten

Het regelen van je inboedelverzekering tijdens een verhuizing vergt wat voorbereiding, maar met de juiste stappen kun je met een gerust hart naar je nieuwe woning verhuizen, wetende dat je bezittingen goed beschermd zijn. Sluit je inboedelverzekering nu af via Verzekering.nl en bespaar op je kosten.

Vergelijk inboedelverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven