Zakelijk

Wat gebeurt er met je inboedelverzekering na overlijden?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Het verlies van een dierbare is een emotionele zware tijd, en in de nasleep van zo’n gebeurtenis kunnen er veel praktische zaken zijn die moeten worden afgehandeld. Een van de vragen die vaak opkomt, is wat er gebeurt met de inboedelverzekering bij overlijden. De inboedelverzekering zal na overlijden van kracht blijven, je spullen blijven namelijk bestaan na overlijden.

Verzekering blijft van kracht

Over het algemeen vervallen de meeste verzekeringen bij overlijden, omdat de overledene geen gebruik meer kan maken van de dekking. Dit geldt bijvoorbeeld voor een aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering), aangezien de overledene geen schade meer kan veroorzaken. Echter, met inboedelverzekeringen is de situatie anders.

Een inboedelverzekering dekt schade aan de persoonlijke eigendommen en bezittingen in een woning. Omdat het huis nog steeds bestaat na het overlijden en de inboedel ook nog aanwezig is, blijft deze verzekering doorgaans van kracht.

Inboedelverzekering na overlijden

Het is meestal verstandig om de inboedelverzekering nog even door te laten lopen na het overlijden van de verzekerde. Dit komt doordat de persoonlijke bezittingen nu onbeheerd achterblijven in de woning.

Het is belangrijk om op te merken dat de verzekering op een geschikt moment moet worden opgezegd, meestal nadat het huis verkocht is en de inboedel elders is opgeslagen. Je kunt natuurlijk ook gewoon de verzekering stopzetten als je de inboedel al eerder ergens anders hebt opgeslagen en het huis nu leeg staat.

Contact op nemen met verzekeraar

Als een huisgenoot van de overledene blijft wonen op het oorspronkelijke adres, is het verstandig om contact op te nemen met de verzekeraar. In dit soort gevallen kan de inboedelverzekering mogelijk worden aangepast aan de nieuwe woonsituatie. Ook als de overledene alleen woonde en er nu iemand anders in het huis trekt, is het belangrijk om de verzekeraar te informeren. De verzekering wordt automatisch voortgezet onder de naam van de erfgenamen of de nieuwe bewoner, maar dit kan per verzekeringsmaatschappij verschillen.

Inboedelverzekering afsluiten

Wil je weten welke inboedelverzekering het beste bij jouw situatie past? Op Verzekering.nl kun je eenvoudig verschillende inboedelverzekeringen vergelijken. Bereken de premie die het beste bij jouw situatie past met onze handige vergelijkingstool bovenaan de pagina. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je met Verzekering.nl.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven