Zakelijk

Is een inboedelverzekering nodig in een huurhuis?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Verzekering huurhuis

Bij het kopen van een huis krijg je te maken met een tal van verzekeringen die je mogelijk moet afsluiten, denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering of een opstalverzekering. Bij het aangaan van een huurcontract is dit anders geregeld, hoe zit het precies met een inboedelverzekering? Als je een woning huurt is een opstalverzekering niet nodig. Dit zijn kosten die de verhuurder betaald. Bij het huren van een woning (in dit geval maakt het niet uit of je het bij een woningbouwvereniging of particulier huurt) zijn de kosten van de opstalverzekering voor de rekening van de verhuurder.

Inboedelverzekering huurhuis

Ook al is een inboedelverzekering niet verplicht bij een huurhuis, we raden het je wel aan! Met een inboedelverzekering zorg je er voor dat kostbare spullen zijn verzekerd bij bijvoorbeeld schade, brand en diefstal. Heb je bijvoorbeeld de woning zelf verbeterd door een nieuwe keuken of badkamer te plaatsen? Dan is dat meestal niet door de verhuurder verzekerd. De verbeteringen die je zelf aanbrengt kun je meeverzekeren bij je inboedelverzekering.

Wat valt er onder een inboedelverzekering?

Wat er exact onder je inboedelverzekering valt verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars vragen om een aanvullende bundel af te sluiten als bepaalde voorwerpen (smartphones, tablets, sieraden etc.) mee verzekerd moeten worden. In de basis ben je verzekerd voor schade aan al je spullen in het huis die niet vastzitten aan het huis. Zoals meubilair, kleding, woondecoratie, en andere kostbaarheden.

Inboedelverzekering afsluiten

Wil je na het lezen van informatie over de inboedelverzekering een inboedelverzekering afsluiten? Bij Verzekering.nl kun je gebruik maken van onze vergelijker. Met onze vergelijker weet je zeker dat je niet te veel betaald. Je vergelijkt heel eenvoudig de verschillende aanbieders. Daarna sluit je in enkele minuten je inboedelverzekering af!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven