Zakelijk

Wat is een inboedelverzekering en hoe werkt deze?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Vanaf het moment dat je een huis koopt of huurt krijg je te maken met een aantal verzekeringen. De inboedelverzekering is daar één van. Met deze verzekering ben je verzekerd bij schade aan je inboedel. Schade kan ontstaan als gevolg van brand, waterschade, inbraak of vandalisme. Onder de inboedel worden alle spullen in je huis bedoeld die niet nagelvast aan het huis vastzitten. Alle spullen die met een verhuizing gemakkelijk mee te nemen zijn. Een inbouwkeuken zou je bijvoorbeeld met een opstalverzekering moeten verzekeren. Dekking voor inboedel buitenshuis is vaak uitgesloten. Je kan wel een buitenshuisdekking afsluiten.

De waarde van je inboedel

Alle spullen in je huis zijn afzonderlijk misschien niet zoveel waard, maar opgeteld kan dat bedrag behoorlijk oplopen. Het is daarom aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. Als er wordt ingebroken of er breekt brand uit en je hebt geen inboedelverzekering moet je zelf opdraaien voor de schade. Schade aan jouw spullen is niet altijd te voorkomen, een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Inboedelverzekering en verhuizing

Als je gaat verhuizen, moet je dit tijdig aangeven bij de verzekeraar. De inboedelverzekering kan je gewoon meenemen naar het nieuwe huis. Hiervoor hoef je alleen een adreswijziging door te geven. Een verhuizing is ook een goed moment om de verzekering te herzien. Als je nieuwe meubels of apparatuur hebt kan dat de waarde van je inboedel veranderen.

De hoogte van je premie

De premie van je inboedel is het bedrag dat je maandelijks moet betalen aan de verzekeraar. De hoogte van de premie hangt af van je persoonlijke situatie en welke dekking je kiest. Je kan zelf kiezen tot welk bedrag je je inboedel verzekert. De waarde hangt nauw samen met de hoogte van je premie. Hoe hoger de waarde van je inboedel, hoe hoger de premie.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven