Zakelijk

Zijn sieraden meeverzekerd bij de inboedelverzekering?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Sieraden verzekeren met je inboedelverzekering?

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit, zijn je sieraden meeverzekerd. Hier geldt wel een maximumbedrag voor de dekking. Vaak ligt dit bedrag rond de 2.500 euro. Het exacte bedrag kun je vinden in je polisvoorwaarden.

Sieraden apart verzekeren?

Als je geen kostbare sieraden bezit, is het niet nodig om een aparte verzekering af te sluiten. Zijn je sieraden meer waard dan 10.000 euro, dan kan je voor een kleine extra premie bijverzekeren of een aparte kostbaarhedenverzekering afsluiten. Het maximumbedrag verschilt per verzekeraar. De ene verzekeraar geeft aan maximaal 6.000 euro aan sieraden mee te verzekeren. Een andere verzekeraar biedt standaard een dekking tot 15.000 euro.

Klopt de waarde van je sieraden nog?

De waarde van goud en zilver zijn in de afgelopen tien jaar sterk gestegen. Hiermee moet rekening worden gehouden, want het kan zijn dat de waarde niet meer klopt. Laat de waarde daarom opnieuw bepalen. Je kan voor sieraden op twee manier onderverzekerd zijn. Het totaal verzekerd bedrag van de inboedel kan te laag zijn. Bij schade krijg je dan niet het volledige schadebedrag uitgekeerd. Je bent ook onderverzekerd als de waarde van je sieraden hoger ligt dan de maximale vergoeding in de verzekering. De verzekeraar zal niet meer uitkeren dan voor is verzekerd.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven