Zakelijk

Wanneer komt de expert langs bij schade aan inboedel?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Een expert zal langskomen als de geleden schade boven een bepaald bedrag zit. Over het algemeen geldt hierbij dat er door de verzekeraar een expert wordt ingezet als de schade 750 euro of meer bedraagt.

Onduidelijkheid over de schade

Ook kan er een schade-expert worden ingezet indien de verzekerde zijn of haar geleden schade niet zelf kan inschatten. Verzekeraars schatten de schade in op basis van de gegevens die je zelf hebt doorgegeven. Hierbij geldt dat hoe concreter en vollediger je je geleden schade hebt doorgegeven, hoe sneller de vergoeding plaats kan vinden. De volledigheid van je verzoek tot schadevergoeding is afhankelijk van het goed invullen van het schadeformulier, de aanlevering van foto’s, getuigenverklaringen en het doorsturen van bonnetjes van de beschadigde spullen.

Schade-expert bij kleine schades

Ook kan de verzekeraar er bij kleine schades voor kiezen om een expert langs te sturen om te kijken naar de toedracht en de hoogte van de schade. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er bij de verzekeraar twijfel of verdachte omstandigheden bestaan omtrent de toedracht van de geleden schade.

Second opinion

Daarnaast is er ook de mogelijkheid zelf een schade-expert in te schakelen voor een second opinion. Deze tweede schade-expert moet daarbij wel voldoen aan de Gedragscode Expertiseorganisaties. Geef van te voren wel bij je verzekeraar aan dat je dit gaat doen. De verzekeraar vergoedt namelijk in veel gevallen de inzet van deze extra schade-expert.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven