Zakelijk

Is mijn tuin verzekerd met een inboedelverzekering?

Veelgestelde vragen inboedelverzekering


Niet alleen de inboedel in jouw woning, maar ook de inboedel in jouw tuin doet er natuurlijk toe. Een gloednieuwe tuinset, een parasol waar je veel waarde aan hecht of een mooie plantenpot: met een inboedelverzekering hoef je je geen zorgen te maken om jouw tuin(meubilair). Dit meubilair valt namelijk gewoon onder de verzekering. Wel kan het zijn dat er voor tuinmeubilair andere regels gelden. Het is daarom belangrijk om de specifieke voorwaarden voor jouw tuin nog voor de afsluiting van een inboedelverzekering te lezen.

Valt mijn tuin onder mijn inboedel?

Zoals hierboven werd verteld, valt jouw tuin onder jouw inboedel. Wel zijn er naast specifieke voorwaarden per verzekeraar algemene voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat jouw inboedel zich in de tuin, op het balkon of het dakterras moet bevinden. Als de spullen niet op het zogeheten risico-adres staan, is jouw inboedel van de tuin niet verzekerd.

Een inboedelverzekering voor jouw tuin tegen diefstal en vandalisme

Wanneer iets uit jouw tuin is gestolen of iets expres kapot gemaakt is, komt een inboedelverzekering goed van pas. Verzekeraars vergoeden deze bovenstaande gebeurtenissen namelijk wanneer je een inboedelverzekering hebt. Wel zijn er bepaalde voorwaarden wil je dat iets uit jouw tuin vergoed wordt na diefstal/vandalisme:

  • Bij diefstal moet er sprake zijn van braaksporen
  • Bij vandalisme moet je kunnen aantonen dat de dader jouw tuin ten onrechte is binnengedrongen. Zonder een goed slot op je tuin en een berging voor jouw tuinmeubelen, is de kans dat je kosten vergoed worden beperkt.

Dekt een verzekering voor mijn tuin stormschade?

Een inboedelverzekering dekt veel schade aan jouw tuin, maar helaas wordt schade door storm vaak niet vergoed. We spreken van storm bij windkracht 7 of hoger. Als je wilt weten of jouw verzekeraar deze schade wel dekt, zul je de polisvoorwaarden moeten doornemen. In deze polisvoorwaarden staat opgenomen of en wanneer stormschade vergoed wordt. Vaak vindt je deze informatie onder de kopjes ‘schade aan inboedel buiten de woning’, of ‘waar is mijn inboedel verzekerd?’. Door het doornemen van deze polisvoorwaarden weet je zeker dat jouw tuin goed verzekerd is.

Geldt de inboedelverzekering ook voor luxere spullen in mijn tuin?

Altijd al een jacuzzi gewild of heb je er al een staan? Sommige spullen in jouw tuin kunnen aan de dure kant zijn en dat weten verzekeraars ook. Voor deze dure spullen gelden bij sommige verzekeraars andere voorwaarden. Zo kan het zijn dat sommige verzekeraars maximale vergoedingen hanteren of dat je bepaalde inboedel uit jouw tuin niet kunt verzekeren.

Kies de juiste inboedelverzekering voor jou

Op zoek naar een juiste tuin verzekering voor jou? Vergelijk dan verschillende inboedelverzekeringen met onze online tool. Zo weet je zeker dat een inboedelverzekering kiest die het beste bij je wensen en behoeften aanpast. Ook kun je op Verzekering.nl direct een inboedelverzekering afsluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven